Guvernul României, decizie de ultimă oră! Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul: „Hotărârea de Guvern...” Ce se întâmplă cu Paştele ortodox?

,
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

La finalul ședinței Guvernului care a avut loc miercuri, premierul Florin Cîțu a făcut un anunț important. Ce urmează să se întâmple astăzi și ce decizie importantă va fi luată?


In articol:

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că în cursul zilei de joi va fi luată decizia prelungirii stării de alertă în România. Ce precizări a făcut Florin Cîțu referitor la Paștele ortodox?

Starea de alertă va fi prelungită în România. Ce a declarat premierul României?

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a anunțat o parte dintre propunerile pe care le va face în ședința de astăzi:

„Popuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

1.  pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

2. magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

3. stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte).”, a scris premierul Florin Cîțu pe facebook.

Având în vedere contextul epidemiologic actual și restricțiile care se află în vigoare pentru a limita răspândirea noului coronavirus în comunitate, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că în ședința de joi a Guvernului va fi adoptată hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă în România.

Astfel, în cursul zilei de joi urmează să fie anunțate toate măsurile care vor fi impuse pe durata prelungirii stării de alertă pe teritoriul țării.

„Mâine (n.r joi) este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa (n.r slujba de Înviere).  Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine.”,

a spus premierul Florin Cîțu, după ședința de miercuri a Guvernului, potrivit adevarul.ro .

Starea de alertă urmează să fie prelungită în România
Starea de alertă urmează să fie prelungită în România[Sursa foto: PixaBay]

În ceea ce privește Paștele ortodox, premierul Florin Cîțu a anunțat că urmează să fie luată o hotărâre și în acest sens. Deși a fost anunțat inițial că românilor li se va permite să iasă din case în intervalul 20:00-02:00, indiferent de restricțiile care se aplică în zona în care locuiesc, premierul României a precizat că o decizie finală va fi luată astăzi, iar dacă vor apărea schimbări, acestea vor fi făcute publice după ședința Guvernului.

Citeste si: Decizie de ultim moment! Sectorul HoReCa ar putea începe să funcționeze normal. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul

Într-o ședință anterioară, autoritățile au considerat că intervalul 20:00-02:00 este suficient pentru ca românii să poată merge la biserică pentru a participa la slujba de Înviere și pentru a lua Lumina Sfântă. Cu toate acestea, au existat voci care au contestat măsura, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precizând că slujba trebuie să aibă loc până dimineața și că autoritățile nu ar trebui să influențeze desfășurarea acesteia.

În prezent sunt în vigoare mai multe restricții de circulație, acestea fiind aplicate într-un mod diferit în funcție de rata de incidență raportată la 1000 de locuitori.

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la mare de 1 Mai și de Paște? Anunțul autorităților: „Legea n-o negociem cu nimeni!”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se introduce carantină națională? Surse din Ministerul Sănătății au soluția care ”ar face minuni”

Alina Gorghiu acuză fosta conducere PNL Argeș: 'Exemplu pentru cât de toxică este falia pentru întreg partidul'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Andreea Moldovan, carantina ar fi cea mai bună soluție în acest moment! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății afirmă că: ”Este o decizie dificilă pentru că oamenii se tem...

Raed Arafat, decizie importantă! Magazinele rămân închise după ora 18?! Ce se va întâmpla cu măsurile aflate în vigoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies