Când pică Duminica Floriilor 2021. Ce tradiții trebui să respecți în această zi

,
duminica floriilor
In 2021 Floriile pica pe data de 25 aprilie

Duminica Floriilor marchează Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim și este zi cu dezlegare la pește pentru credincioși.


In articol:

Duminica Floriilor se sărbătorește cu o săptămână înainte de Paște și marchează Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim. Este, de asemenea, o zi cu dezlegare la pește pentru credincioșii care au ținut post. Iată când sărbătorim Floriile în 2021. 

Când pică Floriile în 2021

Înainte de Paște, creștin sărbătoresc în ultima duminică de dinaintea Învierii Domnului. Anul acesta,  Duminica Floriilor pică pe 25 aprilie, zi de mare însemnătate pentru creștinătate, care marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim, călare pe un asin, întâmpinat cu ramuri de finic și măslin.

Floriile nu au dată fixă, ci depind de data la care pică Paștele. În fiecare an, sărbătoarea este marcată cu fix o săptămână înainte de Învierea Domnului.

În Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpilor, Biserica Ortodoxă face dezlegare la pește. Este a doua și ultima dezlegare la pește din timpul Postului Paștelui, cel mai lung și mai aspru post de peste an. Prima dezlegare la pește a fost de Buna Vestire, când Fecioara Maria a primit de la Arhanghelul Gavriil vestea că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Creștinii interpretează adesea un pasaj din Cartea lui Zaharia ca pe o profeție care a fost îndeplinită de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim:

„9.Saltă

de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit și biruitor, smerit și călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgărițe. 10.Voi nimici carăle de război și caii din Ierusalim și arcurile de război vor fi nimicite.El va vesti neamurilor pacea, și va stăpâni de la o mare la cealaltă, și de la râu până la marginile pământului.”
Zaharia 9:9-10.

Citeste si: Care sunt zilele cu dezlegare la pește în Postul Paștelui

Tradiții și obiceiuri în Duminica Floriilor

Tot de Florii sunt sărbătorite și persoanele care poartă nume de flori, cum ar fi: Brândușa, Camelia, Floarea, Florina, Crina, Florentina, Bujor, Trandafir, Viorica, Romanița, Margareta, Lăcrămioara, Florentina și multe altele.

În Duminica Floriilor, oamenii merg de dimineață la biserică cu ramuri de salcie și flori pe care preotul le sfințește, apoi le iau acasă și le pun la icoane.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Florin Cîţu a spus CÂND vom scapa de restricții definitiv! Iata DATA la care va fi facut primul pas spre normalitate in România!

Tradiția populară mai spune că dacă de Florii va fi cald, la fel va fi și de Paște, la fel și cu vremea rece. După ziua de Florii începe Săptămâna Mare, sau Săptămâna Patimilor, extrem de tristă pentru întreaga creștinătate. 

Citeste si: Calendar ortodox aprilie 2021! Ce vor sărbători creștinii în această lună

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care sunt zilele cu dezlegare la pește în Postul Paștelui

ALERTĂ PSD a sesizat CCR pe tema noilor șefi de la SRR și TVR

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Când începe postul Paștelui în 2021 și cât timp durează! Calendar ortodox 2021 pentru toti crestinii

Ce rugăciune se spune astăzi, de Buna Vestire, ca să îți meargă bine tot anul!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies