O nouă pensie în România! Ce români ar putea să o primească

,

Un nou tip de pensie ar putea apărea în curând în România!


In articol:

Vești bune pentru români! Un fost ministru a declarat că ar putea apărea o nouă pensie în România. Acesta a explicat și cine ar putea beneficia de bani.

Citeste si: Anunț important! Aceste pensii vor fi desființate! Cine va avea de suferit

Apare o nouă pensie în România!

Potrivit unui proiect legislativ la care lucrează autorităţile, în România ar putea apărea un nou tip de pensie. Este vorba despre pensia moştenită. Ce înseamnă aceasta şi cine va primi banii?

Anton Hadăr, președintele Federației „Alma Mater”, a făcut publică informația și a spus că ar fi vorba despre pensia moştenită.

Potrivit proiectului, pensia moștenită se cuvine moștenitorilor legali ai unei persoane din momentul decesului acesteia, cu respectarea dispozițiilor referitoare la moștenire.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Ciolacu: Guvernul mai aplică o lovitură vârstnicilor

Cuantumul pensiei moștenite se stabilește în procent de 100% pentru moștenitori legali ai unei persoane din momentul decesului acesteia, conform dispozițiilor referitoare la moștenire prevăzute în Codul Civil, Legea nr. 287/2009.

"Care este esența ei? Este că timp de doi ani, moștenitorii legali beneficiază de o pensie moștenită egală cu 100% din pensia celui care s-a prăpădit.

Care pensie putea să fie deja atribuită persoanei respective, sau să nu fi fost la pensie."

Sunt două articole esențiale în această propunere de lege. O dată, persoanele care decedează până la vârsta de pensionare, dar care îndeplinesc toate condițiile: stagiu complet de cotizare și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, care s-ar fi putut pensiona chiar înainte de acel 63 (de ani – n.red.)

la doamne și 65 la bărbați, acestea sunt considerate limitele astăzi în România, pot beneficia urmașii lor de pensia despre care vă vor beam, timp de doi ani, 100%. Persoanele care sunt urmași legali. Asta înseamnă soție, înseamnă copii.

Citeste si: Cum poți lucra la SRI. Ce fel de examene trebuie să susții ca să intri acolo și ce la ce salariu să te aștepți

Al doilea caz este invers.

Ai ieșit la 63 de ani la pensie, dar în perioada asta, între 63 și 65 la doamne și între 65 și 67 la bărbați, adică vârsta de pensionare plus doi, iarăși (se beneficiază de – n.red.) 100%.

Și articolul ultim, cei care mai pot beneficia de pensie de urmaș, copii fiind sprijiniți de această posibilitate, merge pensia de urmaș cea clasică, care este nesemnificativă față de o pensie la limită de vârstă”, a declarat Anton Hadăr, invitat la Realitatea PLUS

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pensia revoltătoare pe care Mirabela Dauer o are după 57 de ani de muncă

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Cine sunt angajatii care au salariu de 10.000 de lei pe luna, in Romania! Ministrul Transporturilor, primele declaratii

Anunț oficial despre pensii! Ce se va întâmpla cu pensiile mici după recalculare? Ministrul Muncii: „În maxim un an și jumătate...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies