Franța va apăra Finlanda și Suedia în cazul declanșării unui atac militar! Cele două țări au stârnit furie din cauza cererii lor de aderare la NATO

,
Război

Franța va apăra Finlanda și Suedia în cazul declanșării unui atac militar! Cele două țări au stârnit furie din cauza cererii lor de aderare la NATO

[Sursa foto: Twitter]

Finlanda și Suedia au decis, de comun acord, să candideze împreună pentru a face parte din NATO, lucru care a determinat Rusia să recurgă la mai multe amenințări. Franța, care este deja membră NATO, a anunțat că va apăra statele finlandez și suedez în cazul unui atac militar pe fondul aderării lor la NATO.


In articol:

Franţa va apăra Finlanda şi Suedia în cazul oricărui atac militar venit din partea Rusiei, a declarat, luni seară, Administraţia Emmanuel Macron, în contextul în care Rusia a criticat deciziile celor două ţări de a adera la NATO.

„Orice stat care ar încerca să testeze solidaritatea europeană prin vreo ameninţare sau agresiune asupra suveranităţii trebuie să aibă certitudinea că Franţa va fi alături de Finlanda şi Suedia”, a transmis Palatul Élysée, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

Franța a anunțat că va apăra Finlanda și Suedia în cazul declanșării unui atac militar

Război

Franța a anunțat că va apăra Finlanda și Suedia în cazul declanșării unui atac militar

[Sursa foto: Twitter]

Săptămâna trecută, și premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie va apăra Finlanda şi Suedia în cazul unui atac militar venit din partea Rusiei.

Citeste si: Vladimir Putin susține că Ucraina creează arme biologie cu ajutorul SUA și vrea să răspândească boli periculoase. Este pretextul liderului rus de a începe o escaladare militară, conform experților

Finlanda şi Suedia au decis, de comun acord, să depună cereri de aderare la NATO, pentru că există temeri legate de activitatea militară a Rusiei.

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în NATO nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a atenționat, luni, Administraţia Vladimir Putin.

„Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru”, a afirmat, luni, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, potrivit Le Figaro. Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a atenționat că deciziile Finlandei şi Suedie reprezintă „erori” care vor avea „consecinţe semnificative”, potrivit Mediafax.

Administraţia Vladimir Putin a reiterat că eventuala acceptare a Suediei şi Finlandei în NATO va atrage consecinţe în materie de securitate.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 83 de război în Ucraina. Peste 260 de soldaţi au fost evacuaţi de la Azovstal. Zelenski: ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”

„NATO nu este tipul de alianţă care garantează pace şi stabilitate, iar extinderea nu va aduce securitate pe continentul european.

Alianţa Nord-Atlantică rămâne un instrument conceput pentru confruntare”, a susținut, recent, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei. Kremlinul a avertizat că Rusia va fi nevoită să „reechilibreze situaţia” dacă Suedia şi Finlanda vor fi acceptate în NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un avion a zburat fix pe deasupra oamenilor. Privitorii, la doar câţiva metri de aeronavă în momentul aterizării pe un aeroport din Grecia VIDEO

Ultima ora! Vladimir Putin ar fi ajuns de urgență la spital! În ce stare se află liderul Rusiei acum

Secretomania bate războiul: un fost consilier de-al lui Putin, suferind de o boală rară, a fost externat pe ascuns de la o clinică din Italia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Elveția, decizie neașteptată ce i-a înfuriat teribil pe americani! Guvernul elvețian a început să ridice sancțiunile oligarhilor ruși!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies