Guvernul Suediei susține demersurile făcute de țară pentru aderarea la NATO! Vladimir Putin nu se va bucura prea tare

,
Război

Guvernul Suediei susține demersurile făcute de țară pentru aderarea la NATO! Vladimir Putin nu se va bucura prea tare

[Sursa foto: Twitter]

Din fericire pentru Suedia, guvernul acestei țări susține aderarea ei la NATO, care a decis să se alăture alianței conduse de SUA, după câteva săptămâni în care poziția oficială nu a fost sigură.


In articol:

Partidul Social Democrat, aflat la putere în Suedia, și-a declarat susținerea, duminică, pentru o candidatură la NATO. Așadar, a fost deschisă calea depunerii din partea executivului a unei cereri de aderare la alianța condusă de SUA, împreună cu Finlanda, informează Le Figaro, citat de România TV.

Guvernul Suediei susține aderarea țării la NATO. Se vrea o candidatură comună cu Finlanda

Război

Guvernul Suediei susține aderarea țării la NATO. Se vrea o candidatură comună cu Finlanda

[Sursa foto: Twitter]

În timpul ședinței extraordinare care a avut loc duminică, conducerea formațiunii a hotărât că partidul va  „contribui la o candidatură a Suediei la NATO”, se precizează într-un comunicat al partidului de guvernământ din Suedia.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 82 de război în Ucraina. Rusia amenință, din nou, Finlanda și Suedia, pentru candidatura la NATO 

Social-democrații au declarat, pe de-o parte, că nu sunt de acord cu instalarea unor baze permanente ale NATO și armelor nucleare pe teritoriul suedez. Poziția Suediei din acest punct de vedere nu ar trebui să fie o piedică în calea aderării. NATO, cel puțin la nivel formal, nu impune genul acesta de condiții.

Magdalena Andersson, premierul Suediei, a afirmat că o candidatură la NATO, în comun cu Finlanda, este cea mai potrivită variantă pentru țara pe care o reprezintă. Andersson se va deplasa astăzi în Parlament pentru a se asigura că va exista o mare susținere pentru o candidatură la NATO. „Apoi vom putea lua o decizie în guvern”, a declarat premierul Suediei.

Citeste si: Cum motivează Klaus Iohannis creșterea inflației și a crizei din România: „Singura cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei”

Tot duminică, pe data de 15 mai, Finlanda și-a anunțat candidatura „istorică” la NATO, înainte de o ședință în Suedia, pentru o cerere de aderare comună cu aceasta.

„A fost nevoie de timp pentru a lăsa Parlamentul şi întreaga societate să îşi stabilească poziţiile cu privire la acest subiect.

A fost nevoie de timp pentru a stabili contacte internaţionale strânse cu NATO şi ţările sale membre, precum şi cu Suedia. Am dorit să acordăm discuţiei intervalul de timp necesar”, au declarat președintele și premierul Finlandei.

Liderii finlandezi au subliniat că  „momentul de luare a deciziilor este aproape”, iar Finlanda trebuie să ceară aderarea la NATO.

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Rusia amenință România și Polonia! La ce risc sunt supuse mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei

Franța începe vaccinarea contra variolei maimuței: 'În comunitatea gay există o realitate a întâlnirilor ușoare'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Croația, presupusul aliat al Kremlinului, se împotrivește aderării Suediei și Finlandei la NATO: „Să spună americanilor să rezolve asta”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies