Decizie de ultim moment! Finlanda va adera la NATO, iar Suedia depune cererea de aderare săptămâna următoare. Vladimir Putin va fi înfuriat

,
Război

Decizie de ultim moment! Finlanda va adera la NATO, iar Suedia depune cererea de aderare săptămâna următoare. Vladimir Putin va fi înfuriat

[Sursa foto: Twitter]

Liderii Finlandei au afirmat că „momentul de luare a deciziilor este aproape”, iar Suedia urmează să facă solicitare de aderare la NATO.


In articol:

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto,  şi premierul Sanna Marin au afirmat că Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO, conform unui comunicat de presă comun, relatează CNN, citat de România TV

„În această primăvară, a avut loc o discuţie importantă cu privire la posibila aderare a Finlandei la NATO”, au spus președintele și premierul Finlandei.

Finlanda și Suedia vor adera la NATO. Decizia care ar putea duce la un război mondial

Război

Finlanda și Suedia vor adera la NATO. Decizia care ar putea duce la un război mondial

[Sursa foto: Twitter]

„A fost nevoie de timp pentru a lăsa Parlamentul şi întreaga societate să îşi stabilească poziţiile cu privire la acest subiect. A fost nevoie de timp pentru a stabili contacte internaţionale strânse cu NATO şi ţările sale membre, precum şi cu Suedia. Am dorit să acordăm discuţiei intervalul de timp necesar”, au mai declarat cei doi oficiali.

Liderii finlandezi au subliniat că „momentul de luare a deciziilor este aproape”, iar Finlanda trebuie să ceară aderarea la NATO.

Citeste si: Croația, presupusul aliat al Kremlinului, se împotrivește aderării Suediei și Finlandei la NATO: „Să spună americanilor să rezolve asta”

„Aderarea la NATO ar consolida securitatea Finlandei.

Ca membră a NATO, Finlanda ar întări întreaga alianţă de apărare”, au declarat aceștia.

Guvernul Suediei plănuiește să depună o cerere de aderare la NATO săptămâna viitoare, precum vecina sa, Finlanda, de a rescrie politica de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial, în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Parlamentul Suediei va discuta luni despre situaţia de securitate, iar premierul Magdalena Andersson va începe, apoi, o şedinţă specială a cabinetului, unde se va decide oficial aderarea la NATO.

O cerere de aderare la NATO va fi trimisă imediat după şedinţă, în cazul în care nu se întâmplă nimic imprevizibil, potrivit surselor anonime, care au făcut declarații pentru Expressen.

Citeste si: Rusia ar putea extinde războiul în Finlanda și Suedia! Care vor fi consecințele dacă cele două țări vor adera la NATO

Partidele din Suedia urmează să transmită concluziile unei revizuiri a politicii de securitate a Suediei în cursul zilei de mâine. Social-democraţii din Guvernul dezbat în continuare modificarea politicii şi susţinerea unei cereri de aderare la alianța militară. Partidul urmează să ia o decizie oficială în cursul zilei de duminică.

Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, şi premierul Sanna Marin, au anunţat, joi, că Finlanda trebuie să „solicite fără întârziere aderarea la NATO”, lucru care va face presiuni asupra Suediei să facă același lucru.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

România și Polonia, amenințate de atacuri cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Totul se va sfârși cu un atac nuclear”

Video - Ciocniri la Universitatea din Teheran: forțele de ordine ar fi tras în studenți

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Rusia amenință România și Polonia! La ce risc sunt supuse mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies