De ce se opune Austria aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

,
Război

De ce se opune Austria aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

[Sursa foto: Facebook Österreichisches Außenministerium]

Ministrul de Externe al Austriei și-a exprimat refuzul aderării Ucrainei la Uniunea europeană.


In articol:

Ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, și-a exprimat refuzul în privința acordării Ucrainei statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, relatează AFP, citat de news.ro.

Motivul pentru care Austria se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Război

Motivul pentru care Austria se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

[Sursa foto: Facebook Österreichisches Außenministerium]

Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei, este de părere că este necesar ca Uniunea Europeană să-şi întărească relaţiile cu Ucraina, dar nu printr-o aderare, ci mai degrabă prin mai multă  „flexibilitate”.

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev și-a exprimat și el opinia, declarând că Ucraina nu este mulțumită de opunerea Austriei față de aderarea ei la Uniunea Europeană.

Citeste si: Declarația lui Emmanuel Macron, după câștigarea alegerilor prezidențiale în Franța 2022: „Anii ce vin nu vor fi liniștiți, vor fi istorici”

Aderarea la Uniunea Europeană a fost cerută în mod vocal de Ucraina, după ani în care s-a apropiat de Occident, apropiere. Apelurile de aderare au devenit și mai vocale după ce Rusia a invadat țara, la finalul lunii februarie.

Înaintea războiului și în timpul lui, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a repetat, în mai multe rânduri, îngrijorările în privința legăturilor mai puternice ale Ucrainei cu Occidentul, mulți indicând eforturile de a adera atât la Uniunea Europeană, cât și la NATO.

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, a depus deja cererea de aderare a Ucrainei, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, de asemenea, că vrea ca Ucraina să adere la UE.

Conform spuselor purtătorului de cuvânt al ministerului, astfel de declarații ignoră faptul că marea majoritate a populației din țările fondatoare ale Uniunii Europene este de acord cu aderarea Ucrainei.

Citeste si: Vestea zilei vine de la Volodimir Zelenski! Ce ameninţare i-a lansat lui Putin: ”Ucraina va ieşi din procesul de negociere” Liderul rus își va ieși din minți

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, săptămâna trecută, că este optimist faţă de o aderare a ţării sale la Uniunea Europeană.

Ucraina ar putea obține statulul de ţară candidată la aderarea la UE „în săptămânile viitoare”, a declarat, atunci, Volodimir Zelenski.

Obţinerea statului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană reprezintă, în general, o procedură complicată și complexă, care durează, de obicei, mai mulţi ani.

Pe lângă toate astea, este obligatoriu să existe un acord unanim al celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi dovedirea unei stabilităţi politice a ţării respective, un lucru dificil de demonstrat de către o ţară aflată în război, mai transmite news.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Vestea zilei vine de la Volodimir Zelenski! Ce ameninţare i-a lansat lui Putin: ”Ucraina va ieşi din procesul de negociere” Liderul rus își va ieși din minți

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Primarul din Kiev le cere cetățenilor să nu participe la Slujba de Paști: Pentru evitarea unor posibile provocări în noaptea de Sfintele Sărbători

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies