Rusia ar putea extinde războiul în Finlanda și Suedia! Care vor fi consecințele dacă cele două țări vor adera la NATO

,
Război

Rusia ar putea extinde războiul în Finlanda și Suedia! Care vor fi consecințele dacă cele două țări vor adera la NATO

[Sursa foto: Twitter]

Administrația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a atenționat Finlanda și Suedia în legătură cu consecințele care ar putea lua naștere dacă vor adera la NATO.


In articol:

Administraţia președintelui Vladimir Putin a avertizat Suedia şi Finlanda cu privire la consecințele care vor exista dacă vor adera la NATO, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

Rusia amenință că vor fi consecințe dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO

Război

Rusia amenință că vor fi consecințe dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO

[Sursa foto: Twitter]

„Noi am emis toate avertismentele, atât public, cât şi prin canale bilaterale. Suedia şi Finlanda cunosc aceste lucruri, nu vor trebui să fie surprinse de nimic, au fost informate despre tot, la ce vor conduce aceste decizii”, a spus Maria Zakharova, la Russia-24, relatează BBC News și Mediafax, citate de România TV.

Parlamentul Finlandei va începe o dezbatere pe tema oportunităţii aderării la NATO, având în vedere intensificarea poziţiilor politice în acest sens la Helsinki după invazia Rusiei în Ucraina.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 57 de război. Putin anulează ordinul de asalt asupra uzinei Azovstal din Mariupol. SUA au impus noi sancțiuni Rusiei

În ciuda atenționărilor Rusiei în privința introducerii capabilităţi nucleare în regiunea Mării Baltice dacă Finlanda sau Suedia aderă la NATO, Guvernul de la Helsinki a transmis că va lua repede o hotărâre în acest sens. Liderii politici din Suedia au adus în discuție posibilitatea aderării la NATO.

Administraţia președintelui Vladimir Putin a atenționat de mai multe ori că, dacă Suedia și Finlanda vor adera la NATO, vor exista consecințe în privința securității. 

  „NATO nu este tipul de alianţă care garantează pace şi stabilitate, iar extinderea nu va aduce securitate pe continentul european. Alianţa Nord-Atlantică rămâne un instrument conceput pentru confruntare”, a transmis, săptămâna trecută, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, potrivit BBC News, citat de România TV. Kremlinul a avertizat că Rusia va fi nevoită să „reechilibreze situaţia” dacă Suedia şi Finlanda vor adera la NATO.

Citeste si: Klaus Iohannis, la consultările găzduite de Biden pe tema războiului din Ucraina. A făcut apel la acțiuni hotărâte și coordonate pentru eliminarea dependenței energetice de Rusia

Înaintea ca Rusia să înceapă invazia în Ucraina, Moscova a criticat fără precedent intenţia Ucrainei de a adera la NATO şi a solicitat garanţii de securitate din partea Alianţei Nord-Atlantice. NATO ar declarat că nu are intenţii ofensive, ci doar o strategie defensivă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Un copil afroamerican de 8 ani a fost arestat în SUA. Cazul a stârnit scandal în America | Video

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă tichete de masă de 100 de lei! Klaus Iohannis a promulgat legea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies