România și Polonia, amenințate de atacuri cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Totul se va sfârși cu un atac nuclear”

,
Război

România și Polonia, amenințate de atacuri cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Totul se va sfârși cu un atac nuclear”

[Sursa foto: Twitter]

România și Polonia sunt primele țări care ar putea fi amenințate de atacurile Rusiei cu proiectile Kalibr, construite să distrugă lanțurile logistice de sprijin occidental pentru Ucraina.

Șeful NATO a garantat că Alianța Nord-Atlantică va sprijini Ucraina oricât timp este nevoie. La rândul lui, președintele Joe Biden a solicitat Congresului 33 de miliarde pentru Ucraina.

România și Polonia, amenințate de Rusia cu atacuri cu rachete Kalibr

Război

România și Polonia, amenințate de Rusia cu atacuri cu rachete Kalibr

[Sursa foto: Twitter]

Polonia și România sunt printre primele țări care, potrivit publicației Pravda, o caută cu lumânarea.

Joe Biden a spus despre amenințările nucleare ale Rusiei că sunt „iresponsabile” şi doar demonstrează disperarea apărută după ce planurile de război nu au fost împlinite.

„Nu sunt adevărate. Mă îngrijorează pentru că arată disperarea pe care o simte Rusia în legătură cu eșecul abject în a putea face ceea ce și-a propus în primă instanță. Nu cred că reflectă adevărul, ci mai degraba eșecului lor (al ruşilor)”, a declarat Joe Biden, despre acuzațiile Moscovei conform cărora NATO ar duce în Ucraina un război prin interpuși împotriva Rusiei.

Citeste si: Rusia amenință România și Polonia! La ce risc sunt supuse mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei

„Nimeni nu ar trebui să facă astfel de comentarii neîntemeiate cu privire la folosirea armelor nucleare sau posibilitatea utilizării lor. Este iresponsabil”, a mai precizat Joe Biden, despre o amenințare nucleară.

Bulgaria se va ocupa de repararea vehiculelor militare avariate în luptă

Premierul bulgar, Kiril Petkov, care a vizitat Ucraina, a declarat că Bulgaria ar putea repara vehiculele militare avariate în luptă.

„În ceea ce priveşte ajutorul militar, este important să existe o cerere specifică. Este adevărat că Bulgaria are uzine care pot repara vehicule grele și voi fi mai mult decât bucuros să aduc asta în discuţie în Guvernul și Parlamentul de la noi”, a declarat Kiril Petkov.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, susține investițiile în armată.

Citeste si: Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Anunțul făcut de autoritățile de la Kiev

„O armată puternică şi bine echipată oferă ţării libertate de acţiune, încredere în forţele proprii şi opţiuni strategice. Republica Moldova trebuie să preia experienţa altor state neutre in vederea consolidarii forţelor sale armate”, a declarat Maia Sandu.

Conform analiștilor occidentali, Kremlinul are în plan să destabilizeze Moldova, ca să întărească tensiunile atât la Chișinău, cât și în România vecină și să preseze mai tare NATO.

„Suntem îngrijorați de escaladarea tensiunilor în Transnistria. Considerăm aceste incidente acte de terorism menite să destabilizeze regiunea și ne așteptăm la o anchetă obiectivă și exhaustivă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Anunțul făcut de autoritățile de la Kiev

Suspans privind aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: 'Încă se discută'

Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Anunțul făcut de autoritățile de la Kiev

LIVE UPDATE Ziua 65 de război. Volodimir Zelenski salută sprijinul financiar suplimentar anunţat de preşedintele SUA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies