Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui „genocid”. SUA trimite alte arme Ucrainei

,
Război

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui „genocid”. SUA trimite alte arme Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

Joe Biden a declarat pentru reporteri că Rusia este responsabilă pentru comiterea unui „genocid” în Ucraina.


In articol:

„L-am numit genocid pentru că a devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă doar să şteargă chiar şi ideea a a fi ucrainean”, a declarat Joe Biden, potrivit CNN. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a afirmat, pe Twitter, declarația lui Joe Biden, spunând că „a numi lucrurile pe nume este esenţial pentru a face faţă răului”.

Joe Biden acuză Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina

Război

Joe Biden acuză Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

„Dovezile cresc, sunt diferite de săptămâna trecută, cu atât mai multe dovezi apar”, a mai precizat acesta, făcând referire la „lucrurile oribile pe care ruşii le-au făcut în Ucraina”. ”Vom afla din ce în ce mai multe. despre devastarea — şi îi vom lăsa pe avocaţi să decidă la nivel internaţional dacă se califică, dar cu siguranţă aşa mi se pare”, a declarat preşedintele SUA, Joe Biden.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 48 de război. ONU cere o investigaţie independentă asupra violurilor comise de soldaţii ruşi în Ucraina

„Bugetul familiei tale, capacitatea ta de a-ţi umple rezervorul, nimic nu ar trebui să depindă dacă un dictator declară război şi comite genocid la o jumătate de lume distanţă”, a continuat acesta.

„Am văzut atrocităţi, am văzut crime de război, nu am văzut încă un nivel de privare sistematică de viaţă a poporului ucrainean care să se ridice la nivelul de genocid”, a declarat consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la începutul lunii aprilie.

Citeste si: Jaroslaw Kaczynski spune că accidentul de la Smolensk în care a murit fratele lui, fostul președinte al Poloniei, a fost un atentat rus!

Este de așteptat ca SUA să transmită că vor trimite în curând sute de milioane de dolari pentru a oferi asistență militară Ucrainei. Suma finală nu a fost stabilită ieri, dar s-ar putea apropia de 700 de milioane de dolari, potrivit CNN. 

De asemenea, Joe Biden ar putea să-şi folosească autoritatea, pentru a autoriza noul pachet de ajutor destinat Ucrainei, potrivit România TV.

Bugetul de apărare al Ucrainei pentru 2020 a fost de circa șase miliarde de dolari, conform Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace din Stockholm. În mai puţin de două luni, SUA au oferit aproape jumătate din acest ajutor financiar.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce legătură are Steven Seagal cu Rusia. Actorul este prieten cu Vladimir Putin

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

3 filme de acțiune cu Steven Seagal: Prietenul lui Vladimir Putin a fost un star al peliculelor de suspans

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies