Garda Națională a Federației Ruse îl sabotează pe Vladimir Putin! Cine sunt oamenii care vor să oprească invazia în Ucraina

Author: Lavinia Medrea

Garda Națională a Federației Ruse îl sabotează pe Vladimir Putin! Cine sunt oamenii care vor să oprească invazia în Ucraina

Sursa: Twitter

Vladimir Putin este sabotat în planul invadării totale a Ucrainei. Se pare că cel puțin 11 membri ai Gărzii Naționale a Federației Ruse, Rosgvardia, din regiunea Khakassia, și-au exprimat refuzul de a se implica în războiul pornit de Rusia în Ucraina, potrivit capital.ro.

De când Rusia a

început invazia în Ucraina, trupele Rosgvardia au venit pe teritoriul ucrainean și s-au pus în zone ocupate, pe care ar fi trebuit să le asigure, potrivit capital.ro.

Garda Națională a Federației Ruse îl trădează pe Putin

La acest moment, cei care nu vor să lupte sunt trimiși înapoi în Khakassia, unde conducerea Rosgvardia a încercat să-i îndepărteze.

Forțele speciale sunt de părere că șefii lor încearcă să ascundă informații Kremlinului despre cât de multe trupe rusești sunt, de fapt, în Ucraina, dar și despre moartea unor oameni din forțele speciale.

Vladimir Putin caracterizează Garda Națională ca fiind o forță de avangardă de elită și „vârful suliței” în „operațiunea specială” din Ucraina.

Citeste si: Soția lui Volodimir Zelenski nu și-a mai văzut soțul de când a început războiul: „A fost ultima dată când a purtat costum, de atunci a fost mereu în armată”

După ce a început invazia Ucrainei, pe 24 februarie, membrii Gărzii Naționale au primit ordin să lupte în Ucraina, dar au refuzat, potrivit lui Chikov.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

„Refuzul de a executa ordinul a fost explicat prin ilegalitatea acestuia”, a declarat Chikov, precizând că „sarcinile

lor se limitau la teritoriul Federației Ruse”.

„Niciunul nu a fost informat că va fi trimis pe „teritoriul Ucrainei pentru a participa la o operațiune militară specială, despre sarcinile și condițiile acestei operațiuni și, în consecință, nu și-a dat acordul”, a mai declarat acesta.

Garda Națională a Federației Ruse este acuzată că se împotrivește dur în fața opoziției lui Vladimir Putin

Rosgvardia este considerată, pe plan internațional, ca fiind „armata privată” a președintelui Vladimir Putin, dar, în Rusia, responsabilitatea ei este de a opri protestele.

Rosgvardia a fost acuzată că utilizează tactici extrem de dure împotriva activiștilor din opoziție. Responsabilitățile sale au incluse, de asemenea, oprirea crimelor organizate și a terorismului, potrivit capital.ro.

Citeste si: Rusia se folosește de oficialii și de diplomații ei pentru a răspândi informații false despre războiul din Ucraina

LIVE TEXT Ziua 388 de război în Ucraina. Rusia ar putea extinde recrutările de soldați. Kremlinul neagă atrocitățile din război și spune că mandatul de arestare pentru Putin este „nul”

Cu toate acestea, de când a început invazia, de cinci săptămâni, vehiculele și uniformele Gărzii Naționale au fost văzute în în Ucraina. Imaginile prezintă mai multe vehicule Rosgvardia lăsate de izbeliște, căști și scuturi anti-revolte aruncate în zăpadă.

Câțiva analiști occidentali declară că membrii Gărzii Naționale ar fi fost trimiși în Ucraina pentru a contribui la oprirea protestelor în orașele ucrainene pe care Rusia avea în plan să le cucerească în câteva zile.

Sursă: capital.ro