Elveția, decizie neașteptată ce i-a înfuriat teribil pe americani! Guvernul elvețian a început să ridice sancțiunile oligarhilor ruși!

,
Elveția deblochează unele active rusești

Elveția deblochează unele dintre activele rusești care fuseseră înghețate

[Sursa foto: unsplash.com]

Elveția a decis să înceapă ridicarea sancțiunilor impuse oligarhilor ruși, ce fuseseră comandate de la Washington. Astfel că decizia a provocat multe reacții în Europa și mai ales în SUA.


In articol:

După trei luni de la declanșarea operațiunii militare speciale de către armata rusă în Ucraina, valoarea activelor rusești înghețate în Elveția a scăzut la 6,3 miliarde de franci elvețieni, a transmis Reuters. Această scădere a venit după ce în luna aprilie, Guvernul din Elveția a eliberat active de circa 3,4 miliarde de franci, ce fuseseră blocate provizoriu și a înghețat alte active de 2,2 miliarde de franci.

Elveția, decizie neașteptată ce i-a înfuriat teribil pe americani! Guvernul elvețian a început să ridice sancțiunile oligarhilor ruși

Comitetul Helsinki, o comisie finanțată de Guvernul SUA, care se ocupă cu analizarea problemelor de securitate, cooperare și drepturile omului în Europa, s-a arătat deranjat de decizia Guvernului din Elveția și a etichetat Elveția drept un mare „facilitator” al lui Vladimir Putin și al apropiaților lui, oligarhi. La scurt timp, acuzațiile au fost respinse de guvernul elvețian, care s-a angajat să corecteze imediat această impresie înșelătoare.

Guvernul elvețian a eliberat active de 3,4 miliarde de franci elvețieni, blocați provizoriu

Guvernul elvețian a eliberat active de 3,4 miliarde de franci elvețieni, blocați provizoriu

[Sursa foto: unsplash.com]

Citeste si: Cine sunt oligarhii ruși care cer oprirea războiului inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei

Cu toate acestea, oficialul care supraveghează sancțiunile Elveției a subliniat că nu pot fi înghețate fondurile dacă nu există motive suficiente. Se estimează faptul că băncile din Elveția dețin active rusești în valoare de peste 200 de miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a lansat noi acuzații la adresa Occidentului și a SUA. Lavrov a subliniat că aliații NATO au demarat „un război hibrid total” împotriva Rusiei, potrivit presei internaționale.

„Occidentul colectiv a declarat un război hibrid total împotriva noastră și este dificil de prezis cât timp va dura totul, dar este clar că toată lumea, fără excepție, va simți consecințele(...)

Nu suntem străini de sancțuni, într-o formă sau alta au fost aproape întotdeauna”, a precizat oficialul rus, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Planul lui Putin a fost demascat! Șeful informaţiilor militare de la Kiev: „Nu poate înghiţi întreaga ţară”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

S-a aflat motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina! Vladimir Putin a recunoscut totul

Letonia şi Estonia s-au retras din grupul de cooperare cu China al ţărilor din Europa Centrală şi de Est

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce avere are Vladimir Putin în realitate. Cât de bogat este, de fapt, liderul Rusiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies