Vladimir Putin susține că Ucraina creează arme biologie cu ajutorul SUA și vrea să răspândească boli periculoase. Este pretextul liderului rus de a începe o escaladare militară, conform experților

,
Război

Vladimir Putin susține că Ucraina creează arme biologie cu ajutorul SUA și vrea să răspândească boli periculoase. Este pretextul liderului rus de a începe o escaladare militară, conform experților

[Sursa foto: Twitter]

Vladimir Putin susține că Ucraina ar crea arme biologie cu ajutorul SUA „cu scopul de a răspândi boli periculoase”. Specialiștii au atenționat de mai multe ori că Rusia găsește pretexte pentru a face o escaladare militară.


In articol:

Vladimir Putin a făcut mai multe declarații în timpul unui summit al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), o alianță militară formată din anumite țări ce au făcut parte din spațiul sovietic, potrivit biziday.ro.

Vladimir Putin susține că Ucraina și SUA au creat arme biologice pentru a răspândi „boli periculoase”

Război

Vladimir Putin susține că Ucraina și SUA au creat arme biologice pentru a răspândi „boli periculoase”

 

[Sursa foto: Twitter]

„Am tras de mult un semnal de alarmă cu privire la activitatea biologică a SUA în spațiul post-sovietic. Pentagonul a pus bazele a zeci de laboratoare și centre biologice specializate în regiunea noastră comună. Americanii nu sunt deloc ocupați să ofere asistență medicală practică populației din țările unde și-au început aceste activități”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 83 de război în Ucraina. Peste 260 de soldaţi au fost evacuaţi de la Azovstal. Zelenski: ”Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă”

Președintele rus a acuzat SUA de  „colectarea de materiale biologice și studierea în scopuri proprii de a obține detalii despre răspândirea virușilor și a bolilor periculoase”.

„Acum, în timpul operațiuni speciale în Ucraina, s-au obținut dovezi documentare că în imediata vecinătate a granițelor noastre, de fapt, au fost create componentele armelor biologice, cu încălcarea Convenției privind interzicerea armelor biologice”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Acesta a mai precizat că în aceste „laboratoare”, SUA lucrează la posibile metode și mecanisme de dereglare a situației epidemiologice din spațiul post-sovietic. Vladimir Putin afirmă că grupul CSTO are de gând să facă o serie de exerciții militare comune în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, în toamnă. Împreună cu acestea, în organizație mai sunt și Armenia și Belarus.

Citeste si: Guvernul Suediei susține demersurile făcute de țară pentru aderarea la NATO! Vladimir Putin nu se va bucura prea tare

De când Rusia a invadat Ucraina, în februarie, comunitatea internațională a atenționat că Rusia utilizează „pretexte” pentru a-și motiva folosirea unor arme interzise de tratatele în vigoare la nivel mondial.

Așadar, în luna martie, NATO a hotărât să activeze elementele de apărare chimică, nucleară și biologică și a hotărât să ofere Ucrainei echipamente de apărare împotriva unor amenințări ca acestea. 

Presa internațională a atenționat că, deși discuția din cadrul CSTO a fost publicată astăzi, există șanse ca ședința să fie preînregistrată, iar Vladimir Putin să nu fi participat astăzi la conferință, luând în calcul informațiile potrivit cărora liderul rus ar fi fost operat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Legătura șocantă dintre actorul Burak Ozcivit și sângerosul lider cecen, Ramzan Kadîrov. Ipostazele surprinzătoare în care au fost prinși cei doi

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Șeful serviciilor secrete ucrainene: Rusia se pregătește să scape de Vladimir Putin! Liderul de la Kremlin este grav bolnav

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies