Mare atenție! Românii care nu merg în vizita periodică la medicul de familie riscă să primească amenzi uriașe

,
Doctor

Mare atenție! Românii care nu merg în vizita periodică la medicul de familie riscă să primească amenzi uriașe

[Sursa foto: PixaBay]

Anunț important pentru români! Vizita periodică la medicul de familie devine obligatorie. Riști amenzi mari dacă nu te prezinți!


In articol:

Vizita periodică la medicul de familie, cu privire la problemele de sănătate, va deveni obligatorie. Conform noului contract-cadru din 2023, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, vizita la medicul de familie devine obligatorie.

Așadar, românii care nu vin la controalele de rutină riscă să primească amenzi usturătoare.

Vizitele periodice la medicul de familie devin obligatorii. Primești amendă dacă nu te prezinți!

Doctor

Vizitele periodice la medicul de familie devin obligatorii. Primești amendă dacă nu te prezinți!

[Sursa foto: PixaBay]

Românii care nu se prezintă la vizita periodică la medicul de familie vor fi amendați usturător. Adela Cojan, preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a transmis că, începând cu 2023, cetățenii care nu vin la vizita de rutină la cabinetul medicului de familie vor fi amendați.

Președintele CNAS a declarat că serviciile medicale de prevenţie vor fi obligatorii, motiv pentru care vor exista și sancțiuni pentru cei care nu se vor prezenta la medicul de familie.

Citeste si: Declarațiile lui Piedone la ieșirea din DNA. Ce spune primarul Sectorului 5 despre dosarul în care este implicat

Ce se întâmplă dacă nu te prezinți la vizitele de rutină la medicul de familie

„De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă 'plata per capita'.

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenție, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii(...) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenție.

Citeste si: Patronul clubului Colectiv a dispărut și nimeni nu știe unde se află! Alin George Anăstăsescu fost condamnat definitiv la 11 ani și opt luni de închisoare cu executare

Încercăm să responsabilizăm populația în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociațiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023”, a declarat Adela Cojan, în cadrul dezbaterii „Hepatitele virale post-pandemie- drumul spre eliminare, o provocare”, relatează Agerpres.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 5. Când ar putea avea loc alegeri pentru noul primar

Putin nu și-a luat gândul de la Kiev: Șiderul de la Kremlin ia în calcul un nou asalt asupra capitalei Ucrainei (presă)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cristian Popescu Piedone, primele declarații după ce a fost CONDAMNAT în Dosarul Colectiv! Ce mesaj le transmite familiilor victimelor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies