Cine este femeia care a muncit toată viața și a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Alina a ajuns să doarmă în mașină și refuză să primească bani de pomană

Author: Lavinia Medrea

Alina a ajuns să doarmă în mașină și refuză să primească bani de pomană

Sursa: radio10.es

Alina, o femeie stabilită în Madrid, a ajuns să doarmă pe străzi după ce a rămas fără loc de muncă, pentru că nu și-a mai putut permite chiria apartamentului în care locuia în Madrid.

De trei luni de zile, Alina locuiește în mașina ei, alături de cele două cățelușe pe care le are. Autoritățile locale au vrut să o ajute și să-i plătească o locuință, dar nimeni nu o acceptă pentru că are animale, spun jurnaliștii din Spania.

Cine este femeia care a muncit toată viața și a ajuns să locuiască în mașină

Alina are 42 de ani și locuiește în Spania de peste 20 de ani. Din cauza pandemiei, a rămas fără loc de muncă și, ulterior, fără șomaj, motiv pentru care nu a mai avut cum să-și achite chiria. De trei luni trăiește în mașină, alături de cele două cățelușe ale ei, pe străzile din Madrid. Deși autoritățile s-au oferit s-o ajute cu o cameră într-o locuință, nimeni nu o acceptă pe femeie din cauza animăluțelor.

„Îmi spun nu pentru că am câinii, pentru că nu poţi sta cu doi câini într-o cameră. Sunt familia mea, tot ce am. Toată lumea are familie, copii, eu nu am. Sunt tot ce am. Nu vreau să le abandonez”, a declarat Alina.

Citește și: Drama unei bătrâne care a aşteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. La scurt timp, femeia a murit: "Am cerut o pătură, au zis că nu au"

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Dimineața, Alina pornește motorul și încălzește mașina, în timp ce pregătește micul dejun, compus din câteva bucăți de pâine pe care le împarte cu cățelușele ei. „Pâinea este pentru toate trei, împărţim tot. Nu, niciodată nu m-am gândit că voi ajunge într-o asemenea situaţie” , a mai mărturisit Alina.

Alina refuză să primească bani de pomană

Una dintre cățelușele Alinei este bolnavă și are nevoie constantă de medicamente, nevoie de care femeia se ocupă mereu.

Povestea Alinei a emoționat toată comunitatea din Madrid, astfel că mulți oameni au vrut să-i ofere bani drept ajutor, dar aceasta a refuzat.

Citește și: Părinții acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați. Aceștia fuseseră arestați și li s-a interzis să își vadă copilul

„Ce avem nevoie cu adevărat este un acoperiş pentru ca eu să pot merge să lucrez.

Nu am nevoie ca lumea să vină şi să îmi dea acum 10 euro, mâine 20, pentru că nu rezolv situaţia în care sunt. Da, mă ajută pe moment, dar nu o scot la capăt”, a povestit Alina.

Din când în când, Alina mai merge să doarmă la fratele ei, care locuiește tot în Spania. Tot ce-și dorește e să treacă peste iarnă cu bine, alături de cățelușele ei.