Părinții acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați. Aceștia fuseseră arestați și li s-a interzis să își vadă copilul

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 28 oct 2023, 02:35

Aceștia au fost anunțați printr-o scrisoare care este decizia finală

Sursa: Facebook

Sorana Rotundu și Ionuț Rotundu au fost declarați nevinovați, după ce au fost acuzați că și-au maltratat bebelușul. Cei doi soți au fost arestați, după ce copilul lor a ajuns la spital de urgență.

Soții Rotundu, care au fost arestați în Danemarca după ce copilul lor a ajuns la spital de urgență, au fost declarați nevinovați. Aceștia au fost anunțați printr-o scrisoare care este decizia finală.

Părinții din Danemarca, acuzați că și-au maltratat copilul, au fost declarați nevinovați

Deputatul Robert Sighiartău a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său de Facebook, faptul că familia Rotundu a primit o scrisoare din partea statului danez prin care li se recunoaște nevinovăția.

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri, erau acuzați că au provocat sindromul bebelușului scuturat propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească.

Ei bine.. Sorana și Ionut au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform căreia sunt nevinovați. Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare 2 luni, pe nedrept.

Adevărul în final învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura..”,
a transmis deputatul.

Citește și: „Fata aveai impresia că doarme, dar nu a fost așa”. Declarațiile unui martor la accidentul din Tulcea care a dus la moartea tuturor celor aflați mașină

Procurorul principal al poliției daneze a confirmat și el informația, spunând, de asemenea, că dosarul a fost închis definitiv.

Scrisoarea a ajuns la familia Rotundu ieri, 27 ianuarie.

În ea era specificat faptul că nu au fost găsite probe care să demonstreze faptul că cei doi părinți și-au maltratat copilul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bebelușul a fost repatriat în urma acuzațiilor

Mathias a fost internat pe data de 31 ianuarie 2021, la doar cinci zile după ce s-a născut. Unchiul copilului a spus că acesta slăbea, nu putea să mănânce și avea vărsături. De asemenea, bebelușul plângea mereu, se învinețise la față și nu se putea liniști.

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că ambulanța a venit abia după câteva zile, deși părinții au solicitat-o de mai multe ori.

Ajuns la spital, medicii au spus familiei că bebelușul are hemoragie craniană, iar poliția i-a arestat pe cei doi soți direct de la spital. Aceștia au fost eliberați după o jumătate de an, timp în care copilul a fost repatriat.

Citește și: Cine este femeia care a murit îngropată de zăpadă alături de câinii ei. Cristiana avea 50 de ani și se întorcea de la cumpărături

Ajuns în România, de creșterea lui s-au ocupat de bunicii materni. În Danemarca, de când a fost scos din spital, copilul a fost supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate, după care a fost încredințat unei familii maternale.

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!