Trei bărbați au reușit să păcălească sute de persoane din Cluj-Napoca. Oamenii au cumpărat apartamente în blocuri fantomă

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 nov 2023, 00:35

Trei bărbați au reușit să păcălească sute de persoane din Cluj-Napoca

Sursa: PixaBay

Sute de persoane au fost păcăliți de trei bărbați ce vindeau apartamente în blocuri ce nu aveau nici măcar autorizații de construire.

Această întâmplare a avut loc la Cluj-Napoca, acolo unde sute de oameni și-au pierdut economiile pentru a achiziționa un apartament în blocurile fantomă.

Citește și: S-a emis o atenționare cod galben de viscol și ninsori în mai multe zone ale țării. Au avut loc primele incidente cauzate de zăpadă

Trei bărbați au reușit să escrocheze sute de persoane din Cluj-Napoca

Trei oameni au fost duși la audieri, doi dintre aceștia fiind preventiv în spatele gratiilor pentru înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune. S-au realizat și percheziții la casele bărbaților și într-un apartament ce era folosit ca și birou, iar din cele patru locuri s-au ridicat sume de bani, documente, telefoane mobile și 7.000 de cartele telefonice.

Oamenii erau atrași de prețurile mici cu care cei trei escroci vindeau apartamentele, așa că aceștia își ,,investeau” economiile.

Pentru a își realiza planul, escrocii le spuneau cumpărătorilor că aveau să achiziționeze apartamentul în faza de proiect, iar pentru ca totul să pară cât mai adevărat, unul dintre cei trei indivizi folosea o identitate falsă.

Individul se dădea drept inginer și șef de echipă, folosind o identitate falsă. Așa au reușit cei de bărbați să obțină un avans de zeci de mii de euro din buzunarele clujenilor, cu promisiunea că apartamentele vor fi gata în cel mai scurt timp.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Persoanele ce au dat economiile pe aceste apartamente regret amarnic, multe dintre ele mutându-se în apartamente neizolate, fără căldură sau acoperiș.

„Tot se distruge. Igrasia, inundă în apartament. Asta e a patra oară când trebuie să renovez apartamentul. Eu am stat aici cu soția gravidă, aici. Mama a plecat în străinătate. Ca să poată să strângă banii ăștia. Foarte mult timp. Au fost niște ani în care mama s-a sacrificat. Economiile ei de o viață sunt aici blocate”, spune un bărbat ce a achiziționat un astfel de apartament, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Horoscop zilnic luni, 6 februarie 2023. Un nou început pentru nativii acestei zodii

Unul dintre indivizi a fost trimis în judecată în urmă cu 6 ani

Unul dintre cele trei persoane audiate este chiar Traian Floarea Ianson, ce poartă acum numele de Traian Onuc, bărbat ce a fost trimis în judecată în urmă cu 6 ani, într-un dosar de înșelăciune agravată, atunci când peste 130 de persoane au fost păgubite.

A fost eliberat sub control judiciar după 30 de zile de stat în arest, cu interdicția de a construi sau a face tranzacții care să implice blocurile cu probleme.

Citește și: Calendar ortodox 4 februarie 2023: Ce sărbătoresc creștinii azi? Rugăciunea pentru împăcarea sufletului și iertarea păcatelor

Sursa: stirileprotv.ro

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!