Drama unei bătrâne care a aşteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. La scurt timp, femeia a murit: "Am cerut o pătură, au zis că nu au"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 30 oct 2023, 06:10

Drama unei bătrâne care a aşteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. La scurt timp, femeia a muri

Sursa: PixaBay / bfmtv.com

O femeie din Franța a așteptat 44 de ore pe holurile unui spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Femeia, în vârstă de 83 de ani, a așteptat 44 de ore pe holurile unui spital din Franța. La două săptămâni după ce s-a întors la azilul de bătrâni, femeia s-a stins din viață. Josette nu a mai vrut să mănânce, iar fiica ei susține că a fost traumatizată și slăbită. Aceasta a dat în judecată unitatea medicală, unde a mers mama ei.

Citește și: O bătrână în vârstă de 83 de ani, din Constanța, a sunat la 112 pentru că murea de frig și singurătate: „Nu mai are pe nimeni, i-a murit băiatul, soțul, fratele și sora”

Drama unei bătrâne care a așteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. La scurt timp, femeia a murit

Marie-Pierre, fiica bătrânei, a depus o plângere împotriva spitalului Simone-Veil din Eaubonne pentru "neglijență față de o persoană incapabilă să se protejeze".

Parchetul din Pontoise a deschis o anchetă în cazul morții lui Josette, în vârstă de 83 de ani. Fiica femeii, Marie-Pierre, a povestit că mama sa a petrecut 44 de ore pe holurile spitalului înainte de a se întoarce la azilul de bătrâni. Traumatizată și slăbită, Josette a refuzat să mai mănânce și a murit două săptămâni mai târziu.

" Mama mea a fost întotdeauna o luptătoare, a mers până la capăt.

Dar acest incident a fost pentru ea declanșatorul lui 'nu mai vreau'", a mărturisit Marie-Pierre, potrivit  bfmtv.ro

Josette a mers la spital pe 19 decembrie pentru diverse probleme, a dezvăluit fiica ei. Bătrna a ajuns în prima parte a serii, iar fiica ei în jurul orei 21.00. Aceasta a găsito pe femeie pe holul spitalului, cu un cearșaf  peste ea. În momentul în care a cerut o pătură, medicii i-au spus că nu au.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Am găsit-o pe un coridor al spitalului. Cum nu era decât un cearșaf peste ea, am întrebat dacă putem avea o pătură. Mi-au spus că nu aveau, nu",  explică Marie-Pierre." Cum aveam o geacă de puf, i-am pus-o pe ea ca să se încălzească puțin",  continuă ea.

Citește și: Părinții acuzați că și-au maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați. Aceștia fuseseră arestați și li s-a interzis să își vadă copilul

După 24 de ore de așteptare, în care a primit de mâncare doar un compot, femeia a fost consultată de un medic. Verdictul a fost că starea ei de sănătate este îngrijorătoare și trebuie să fie spitalizată.

 

" În mod normal, ea ar trebui să fie transferată într-o unitate de geriatrie acută, dar nu era loc",  mărturisește Marie-Pierre.

Bătrâna s-a întors la azilul de bătrâni, după 44 de ore de suferință în spital. A plecat din unitatea medicală pe 21 decembrie după-amiază.

" Vreau să se recunoască deficiențele și neglijența față de persoanele vulnerabile precum mama mea. Suntem în 2023, în Franța, avem un sistem spitalicesc care ar trebui să fie în prima linie. Să lași o femeie de 83 de ani pe o targă, fără o pătură, timp de 44 de ore, nu este posibil. Trebuie să denunțăm acest gen de lucruri",  a explicat Marie-Pierre pentru Parisian.

Citește și: „Mi-a spus că fetița e resuscitată și să nu am prea mari speranțe”. Ștefania, o adolescentă de 15 ani din Satu Mare, a murit pe patul de spital, după două stopuri cardio-respiratorii