Ce se întâmplă cu persoanele care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19? Premierul Florin Cîțu a oferit răspunsul

,
Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

Într-o conferință de presă, premierul României, Florin Cîțu, a primit o întrebare legată de persoanele care din motive medicale nu se pot vaccina împotriva coronavirusului și nu pot beneficia de avantajele celor vaccinați. Ce a spus Florin Cîțu despre această situație?


In articol:

Campania de vaccinare continuă în România, iar ori de câte ori are ocazia, premierul Florin Cîțu le amintește românilor că aceasta este singura cale pentru a pune capăt pandemiei și a reveni în totalitate la viața normală.

Ce se întâmplă cu cei care suferă de boli cronice și nu pot face vaccinul anti-Covid-19?

Premierul Florin Cîțu, precizări despre persoanele care nu se pot vaccina împotriva noului coronavirus

În cele mai multe dintre cazuri, decizia de a se vaccina sau nu împotriva coronavirusului este luată de fiecare român ținând cont de anumite aspecte. Astfel, dacă unele persoane pot alege dacă să se vaccineze, altele nu pot face acest lucru din cauza afecțiunilor grave de care suferă. Întrebat ce se întâmplă cu aceste persoane, având în vedere că nu vor putea beneficia de avantajele persoanelor vaccinate, premierul Florin Cîțu a oferit răspunsul.

Răspunsul premierului Florin Cîțu pentru persoanele care nu se pot vaccina împotriva noului coronavirus
Răspunsul premierului Florin Cîțu pentru persoanele care nu se pot vaccina împotriva noului coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Premierul României nu a găsit o soluție pentru această problemă, ci doar i-a sfătuit pe cei aflați într-o astfel de situație să se consulte cu medicii pentru a lua cea mai bună decizie, astfel încât starea lor de sănătate să nu fie pusă în pericol. Premierul Florin Cîțu a ținut să sublinieze că este esențial ca românii să se vaccineze în perioada următoare în număr cât mai mare, aceasta fiind modalitatea prin care poate fi redus în mod semnificativ riscul de infectare cu COVID-19, mai ales în contextul în care mare parte din restricții au fost relaxate.

Citeste si: Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Se prelungește programul petrecerilor la nunți și botezuri. Câte ore vor putea petrece românii

„Nu am să intru în discuția tehnică despre cine se poate vaccina și cine nu se poate vaccina.

Sunt foarte mulți oameni, bolnavi cronici, și au fost printre cei care au fost la început. 

Știți bine, campania a început cu personalul medical. Apoi au fost cei peste 65 de ani și bolnavii cronici. Acum persoanele cu boli cronice se pot vaccina și în spital. Avem spitale, avem profesioniști. Mereu urmați sfatul medicului când e vorba de soluții.  Ce spun eu e foarte clar: dacă vrem să ajungem la normalitate, să trecem de această pandemie, trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar așa putem reduce riscul de infectare.”, a spus premierul României, Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit b1.ro.

Citeste si: Guvernul a publicat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cîțu: "Banii vor ajunge în toate colțurile României"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Decizia momentului! Artiștii afectați de pandemie primesc bani de la stat. Guvernul a hotărât

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Florin Cîțu, vești proaste pentru români: „Dacă nu facem nimic, în 15 ani...” O mulțime de persoane ar putea fi afectate!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies