Florin Cîțu, despre revenirea la normaliate în 3 etape. Prima etapă a început marți, 1 iunie. Când vor intra în vigoare următoarele măsuri de relaxare

,
Revenirea la normalitate in trei etape
Prima etapă a inceput pe 1 iunie[Sursa foto: Facebook]

Premierul Florin Cîțu a anunțat că revenirea la normalitate se va desfășura în trei etape. Prima etapă a început marți, 1 iunie. Acesta a precizat că următoarele măsuri se vor aplica pe 1 iulie și 1 august.


In articol:

Florin Cîțu a vorbit despre revenirea la normalitate în trei etapte. Prima etapă de relaxare a măsurilor a început marți, 1 iunie, iar următoarele măsuri de revenire la normalitate vor avea loc pe 1 iulie și 1 august.

Revenirea la normalitate în trei etape

Premierul Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de Facebook că prima etapă de revenire la normalitate a intrat în vigoare de marți, 1 iunie, de Ziua Copilului. Potrivit premierului, următoarele etape de revenirea la normalitate vor avea loc pe 1 iulie și 1 august.

Revenirea la normalitate in trei etape
Relaxarea in 3 etape[Sursa foto: Facebook]

”Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris Florin Cîţu marţi pe pagina de Facebook.

Începând de ieri, 1 iunie, au intrat în vigoare mai multe măsuri de relaxare, mai exact, creșterea numărului de persoane care pot participa la activități culturale, artistice, de divertisment, desfășurarea evenimentelor sportive, precum și participarea la evenimente private, nunți și botezuri.

Conform Hotărârii de Guvern care prevede relaxarea măsurilor începând cu data 1 iunie:

Creșterea numărului de participanți la activitățile culturale, artistice, de divertismet în spații deschise de la 500-1000 de persoane.

Numărul persoanelor care pot circula în grup s-a mărit la 8. A fost aprobată desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri cu peste 50 de persoane în spații închise și peste 70 în spații deschise.

Activitățile sportive se vor putea desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Noi relaxări de la 1 iulie

Premierul Florin Cîțu a precizat că este foarte posibil ca de la 1 iulie teatrele și sălile de spectacole să funcționeze la capacitatea de 100%. Totul este posibil dacă până la acea data se vor vaccina 6 milioane de persoane. Totodată, sălile de fitness ar putea fi deschise și ele la capacitate completă.

Revenirea la normalitate in trei etape
A doua etapa de relaxare va fi impusă pe 1 iulie[Sursa foto: Facebook]

”Se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat transmis de CNSU.

A treia etapă de relaxare a măsurilor va avea loc pe 1 august

Începând cu 1 august evenimentele se vor desfășura cu cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de siguranță. Totodată, evenimentele private (nunți, botezuri) se vor desfășura cu maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată în 14 zile va fi de 3 la mia de locuitori.

Revenirea la normalitate in trei etape
A treia etapa va avea loc pe 1 august[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate...

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Un nou virus periculos pentru planetă? A fost descoperit tot în China!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies