Decizia momentului! Artiștii afectați de pandemie primesc bani de la stat. Guvernul a hotărât

,
Se dau bani de la stat pentru artisti
Statul sprijina artistii afectati de pandemie

Vești bune pentru artiștii afectați de pandemie, vor primi, în continuare, sprijin din partea statului. Guvernul a adoptat, joi, 3 iunie, Ordonața Guvernamentală prin care se prelungește indemnizația pentru cei care aveau venituri înainte de pandemie, în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe.


In articol:

Guvernul a decis să prelungească, prin intermediul unei ordonațe, indemnizația pentru cei care au dobândit venituri înainte pe pandemie pe baza unor contracte de colaborare și drepturi conexe. Astfel, artiștii vor primi, în continuare, sprijin din partea statului român.

Artiștii afectați de pandemie vor primi sprijin din partea statului

Florin Cîțu a făcut anunțul joi, 3 iunie. Acesta a dezvăluit că indemnizația se va acorda persoanelor care au beneficiat pe perioada stării de alertă și de urgență de indemnizația pentru întreruperea activității.

Statul sprijina artistii afectati de pandemie
Florin Cîțu, despre decizia de a acorda sprijin artistilor

”Este o cerință special din mediul cultural de a extinde plata acestei indemnizații. Acest lucru, cred, se extinde până la finalul stării de alertă, trei luni după aceea și se acordă pentru drepturi de autor și drepturi conexe, artiștii”, a spus premierul Florin Cîțu.

Cu toate acestea, artiștii români afectați de pandemie vor primi, în continuare, indemnizația de 41,5% din salariul mediu brut.

Acești bani se acordă profesioniștilor și altor persoane care au rezultat venit înaintea instituirii stării de alertă sau de urgență, în baza unor contracte de colaborare.

Florin Cîțu, despre decizia de a acorda sprijin artistilor
Bani pentru artisti

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Măsuri de relaxare a restricțiilor

Un nou val de relaxare a restricțiilor a început pe 1 iunie, astfel, pentru că numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ, CNSU a decis ca barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri vor fi deschise până la ora 24:00, la capacitatea de 50%, sau la capacitatea de 70%, însă vor avea acees doar

cei care s-au imunizat împotriva virsului.

Se dau bani de la stat pentru artisti
Masuri de relaxare

Totodată, s-au deschis piscinele și locurile de jocă din spații închise, la capacitatea maximă de 70%, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Purtarea măștii la birou nu mai este obligatorie dacă în încăpere nu sunt mai mult de cinci oameni și toți sunt vaccinați.

Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, atât la interior, cât și la exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noi reguli! Până la ce ora sunt deschise terasele şi cluburile

Simona Halep, ironică după victoria de la Moscova: 'Mai joc cu vreo rusoaică în turul următor?'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies