Ministrul Sănătății, semnal de alarmă pentru persoanele care REFUZA să se vaccineze: "Reprezintă un motiv real de îngrijorare”

,

Ministrul Sănătății a dezvăluit faptul că dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă, iar asta reprezintă un motiv real de îngrijorare.


In articol:

După ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, a venit și valul relaxărilor care le-a acordat românilor a mai mare libertate de desfășurare a activităților. Campania de vaccinare mergea în direcția prestabilită de autorități, însă odată cu relaxarea dorința oamenilor de a se vaccina a scăzut și ea. Astfel, ministrul Sănătății a avertizat că situația este îngrijorătoare.

Ioana Mihăilă, despre scăderea dorinței de vaccinare

După o bună perioadă de timp în care campania de vaccinare a funcționat ca pe roate, ministrul Sănătății a anunțat că situația devine îngrijorătoare după ce dorința de vaccinare a scăzut semnificativ odată cu relaxarea măsurilor.  Ioana Mihăilă a menționat că populația se împarte în două categorii, cei care doresc să se vaccineze și care au făcut-o deja, și cei care au nevoie de un imbold pentru a se vaccina. Ei bine, după spusele ministrului, în aceste moment, ne află în cea de-a doua categorie în care populația trebuie convinsă să se imunizeze.

Situatia vaccinarii este ingrijoratoare
Ioana Mihailă, despre stituatia vaccinarii[Sursa foto: Facebook]

”Faptul că dorinţa de vaccinare a scăzut în ultima perioadă reprezintă un motiv real de îngrijorare. Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populaţiei care dorea să se vaccineze şi a ajuns să se vaccineze, există o parte a populaţiei care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare şi cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populaţiei care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape şi foarte uşor disponibil”, a spus ministrul Sănătăţii, la postul B1 Tv, conform Agerpres.

Medicul a mai precizat că în prezent accesul la vaccin nu mai reprezintă o problemă, oricine se poate vaccina.

Situatia vaccinarii este ingrijoratoare
Vaccin anti-covid[Sursa foto: PixaBay]

”Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a ţării accesul la vaccin există şi el este destul de facil.

Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina.”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Citeste si: Anunț important pentru copiii peste 12 ani. Se întâmplă începând de astăzi!

Ministrul Sănătății, discuții cu Valeriu Gheorghiță pe tema vaccinării

Situatia vaccinarii este ingrijoratoare
Ioana Mihailă si Valeriu Gheorghita, discutii[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Sănătății a precizat că a început discuțiile cu Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare: ”să vedem cum putem muta din resursele umane mai ales, din mediul urban spre rural ca să creştem şi acolo rata de vaccinare”. 

Medicul referindu-se că unii oameni s-ar putea teme de eventualele efecte pe termen lung ale vaccinării, ministrul a mai spus că trebuie puse în balanță ”potenţialele efecte negative pe termen lung ale vaccinului”. 

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

China intră puternic în sfera războiului neconvențional: atacuri puternice ale hackerilor împotriva Afganistanului, Rusiei sau a țărilor din Estul Europei

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Masca de protecție ar putea deveni istorie?! Ministrul Sănătății a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies