Maraton de vaccinare pentru copii, de 1 iunie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

,

 Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, că în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii.


In articol:

Valeriu Gheorhiță  a anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că Ziua Copilului va fi sărbătorită cu un maraton de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Dacă până la acea dată, Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul Pfizer vor putea fi vaccinați și copiii între 12 și 15 ani.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toți românii: „România ia în calcul...” Vești bune pentru o mulțime de persoane!

Cum se va desfășura maratonul de vaccinare?

Anul acesta ziua copilului se sărbătorește cu un maraton de vaccinare pentru copii, anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Potrivit spuselor acestuia în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii.

"Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Ministrul Sănătății, cea mai bună veste. Anunțul momentului: „Pandemia se va finaliza...”

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători.

La fel ca și în cazul celorlalte maratoane, centrele de vaccinare o să fie deschis 24 de ore.

"Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici",  a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

El a subliniat că cei sub 18 ani se pot vaccina și până atunci în centrele de vaccinare. "Însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă", a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinarea a mai făcut declarații și cu privire la îngrijorarea manifestată de unii părinți care refuză să-și vaccineze copii din cauză că nu au încredere ca vaccinul este sigur pentru sănătatea

celor mici.

"Știm că eficacitatea este de aproape 100% ceea ce este extraordinar de bine. Din punct de vedere al politicilor de sănătate, și aici vorbim de oportunitatea de vaccinare a celor tineri care au un risc mic să facă forme severe comparativ cu populația vulnerabilă, atunci când un vaccin își dovedește eficiența în scăderea transmiterii, din punct de vedere epidemiologic este foarte bine să asiguri vaccinarea și a populației tinere în aceeași măsură pentru că ei sunt cei care circulă și mențin circulația virusului, sunt persoane active, sunt persoane care interacționează, care fac parte din colectivități mari", mai declarat Gheorghiță.

Acesta a mai adăugat că toate detaliile vor fi prezentate când vor fi definitivate.

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 19 iunie 2021. Vești din ce în ce mai bune din partea autorităților! Iată cum arată cel mai recent bilanț COVID-19!

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Se interzice creșterea animalelor și păsărilor de curte în gospodării! Unde s-a luat această decizie?

PERSONALITATE: Câți ani are Denise Rifai? Uite când s-a născut jurnalista

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies