Ministrul Sănătății, cea mai bună veste. Anunțul momentului: „Pandemia se va finaliza...”

,
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă[Sursa foto: Facebook]

Bilanțul oficial anunțat de autorități arată o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care autoritățile sunt încrezătoare că România va putea reveni la normalitate într-un timp cât mai scurt. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății?


In articol:

Campania de vaccinare anti-Covid-19 continuă în România, iar autoritățile îi îndeamnă pe români să se vaccieze în număr cât mai mare, aceasta fiind modalitatea prin care pot fi ridicate restricțiile și prin care se poate reveni la normalitate.

Ce anunț a făcut ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în legătură cu acest subiect?

Ministrul Sănătății, noi informații despre data la care România va reveni la normalitate

După mai bine de un an de restricții impuse pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, România ar putea reveni la normalitate la începutul acestei veri. Autoritățile au menționat că o parte dintre restricții ar putea fi relaxate începând cu data de 1 iunie, însă doar în situația în care se vor vaccina cât mai mulți români și contextul epidemiologic o va permite.

Întrebată când ar putea reveni România la normalitate, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că nu poate oferi o dată exactă și că acest lucru este influențat de mai mulți factori. Cu toate acestea, Ioana Mihăilă este încrezătoare că pandemia de coronavirus se va sfârși curând în România și că vaccinarea va reduce riscul de a dezvolta forme severe ale bolii și de a transmite virusul în comunitate.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

„Aş vrea să vă dau o dată exactă. Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină şi noi putem reveni la viaţa de dinainte. Din păcate, răspunsul la această întrebare nu poate fi atât de exact.

Depinde de virus, depinde de noi, depinde de autorităţi, depinde de o sumedenie de lucruri. Dar dacă toate lucrurile se aşază aşa cum trebuie, adică dacă ne vaccinăm, dacă până când ne vaccinăm continuăm să respectăm măsurile de protecţie, pandemia se va finaliza cât de curând. Vaccinarea protejează mai ales pentru formele severe de boală. Are un grad mai redus de protecţie pentru formele asimptomatice sau formele uşoare de boală, ceea ce implică că, dacă după vaccinare totuşi contractăm virusul, riscăm într-o măsură mică – e adevărat – să transmitem mai departe celorlalţi.
Atunci e important ca pe lângă vaccinare, până când ne vom afla într-un grup de oameni care sunt toţi vaccinaţi, să continuăm să păstrăm mască.”,
a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit alephnews.ro.

Peste 20,000 de oameni s-au vaccinat la maratonul vaccinării din București
Peste 20,000 de oameni s-au vaccinat la maratonul vaccinării din București[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile consideră că restricțiile ar trebui ridicate gradul, astfel că în următoarea perioadă vor fi luate o serie de decizii în acest sens.

Citeste si: Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

 

Citește-ne pe
Citește și:

Reguli noi de călătorie cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

Tensiuni în coaliție! Dan Barna reclamă: 'Sunt trei partide cu viteze diferite de intenţie de reformă'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat cea mai bună veste

Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies