Reguli noi de călătorie cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

,

Reguli noi la călătoria cu autobuzele și metroul din București după ce mai multe restricții au fost ridicare.


In articol:

Reprezentanții Comitetului Municipiului pentru Situații de Urgență au decis să mai relaxeze din măsuri după ce rata de infectare a scăzut în Capitală. Această decizie a dus și la schimbări cu privire la mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Se schimbă regulile de călătorie cu autobuzele și metroul

Astfel, STB va fi în continuare obligată să monitorizeze numărul de pasageri pentru a evita supraaglomerarea mijloacelor de transport în comun și va trebui în continuare să îi informeze pe călători cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele societății.

„STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf.

Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează:

- în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși;
- în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.

STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun”, se arată în hotărârea CMBSU.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Sunt reguli speciale și în ceea ce privește călătoria cu metroul.

Și reprezentanții Metrorex trebuie să se asigure că informează călătorii atât cu privire la normele de călătorie, cât și cu privire la apariția unor eventuale aglomerări.

Astfel, în trenuri vor fi mesaje audio de informare cu privire la stațiile aglomerate. În plus, călătorilor li se va aminti frecvent să poarte masca de protecție.

„Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție”, mai prevede documentul.

Ridicarea restricțiilor dupa ce rata de infectare a scăzut

Reprezentanții Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București au decis redeschiderea restaurantelor la interior, dar și a sălilor de spectacole, fără depășirea a 30% din capacitate. Măsura intră în vigoare luni, la miezul nopții.

Citeste si: Situație dramatică lângă București! Au fost descoperite focare de COVID-19 cu variantele britanice și indiene. Ce măsuri s-au impus

Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00

– 5.00, cu condiția menținerii incidenței cumulate la cel mult 4 la mia de locuitori. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Două localități din apropierea Bucureștiului impun din nou restricții după ce rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

S-a decis chiar acum! Noi restricții în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile. Iată care sunt principalele modificări!

Raed Arafat anunță că valul 4 al pandemiei este mult mai violent, în special pentru medici: „Din păcate, nu putem să nu ne facem treaba”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies