Situație dramatică lângă București! Au fost descoperite focare de COVID-19 cu variantele britanice și indiene. Ce măsuri s-au impus

,
Focare COVID langa Bucuresti
Focare COVID langa Bucuresti

În apropierea Capitalei au fost descoperite mai multe focare de COVID cu noile variante britanice și indiene. Autoritățile au intrat în alertă. Ce măsuri au fost impuse?


In articol:

Autoritățile din apropierea Bucureștiului s-au alertat după ce un grup de muncitori indieni, veniți să lucreze în Popești-Leordeni, județul Ilfov, au fost depistați pozitiv cu COVID-19, iar o parte dintre ei au fost infectați cu versiunea mult mai contagioasă provenită din Marea Britanie și India.

Au fost descoperite mai multe focare de COVID cu variantele din Marea Britanie și India

În timp ce lumea întreagă este îngrijorată din cauza noilor variante de COVID-19, britanice și indiene, iată că acestea se regăsesc deja în apropierea Capitalei.

Mai exact, este vorba de un focar care a fost descoperit în localitatea Popești-Leordeni din județul Ilfov, unde autoritățile sanitare au descoperit un focar de coronavirus la un grup de muncitori veniți din India.

Focare COVID langa Bucuresti
Focare COVID variantele britancie si indiene

Institutul Naţional de Sănătate Publică transmite că au fost depistate 35 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la un grup de cetățeni din India, mai mulți dintre ei având în organism varianta britanică și cea indiană a virusului.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a fost informat, la data de 1 mai, de către DSP Ilfov, despre un focar de infecţie depistat la 9 cetăţeni veniţi din India, ce fuseseră angajaţi de o firmă din Popeşti-Leordeni.

Grupul de muncitori a intrat în România pe 20 aprilie și au prezentat teste RT-PCR la sosirea pe Otopeni. Potrivit procedurii interne a firmei, muncitorii au intrat în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate. Pe data de 26 aprilie, cei 9 au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus, în urma efectuării unor teste antigen rapide.

Focare COVID langa Bucuresti
35 ce muncitori infectati cu coronavirus

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Care sunt rezultatele analizelor efectuate de specialiștii de la ”Cantacuzino”

Încă 26 de cetățeni străini din India, angajați la o altă firmă tot din Popești-Leordeni, au fost și ei depistați pozitiv în urma unei testări cu teste antigen rapide pe 19 şi 20 aprilie, a mai informat DSP Ilfov. 

În prezent, Institutul Naţional de Sănătate Publică transmite că, dintre cei 35 de cetăţeni străini depistaţi cu SARS-CoV-2, 19 sunt acum internaţi în spital.

Unul se află la Institutul “Matei Balş”, iar restul la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş”.

Restul de 16 muncitori care au ieşit pozitiv doar la testul rapid se află în izolare în Popeşti-Leordeni.

Focare COVID langa Bucuresti
Muncitori indieni infectati cu COVID

Citeste si: Se renunță la distanțarea fizică începând cu data de 21 iunie? Iată unde s-ar putea aplica această măsură

 

Citește-ne pe
Citește și:

Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Incident la Therme București: Toți vizitatorii au fost evacuați de urgență

Alex Velea, probleme mari cu legea. Fulgy l-a dat pe mâna polițiștilor. Câți ani de închisoare riscă

Valeriu Gheorghiță, despre revenirea la normalitate. Șeful campaniei de vaccinare consideră că nu trebuie să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați: ”Ne putem întoarce...

Bilanț coronavirus 5 mai 2021: Câte cazuri noi de Covid-19 s-au înregistrat și câte decese

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies