Valeriu Gheorghiță, despre revenirea la normalitate. Șeful campaniei de vaccinare consideră că nu trebuie să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați: ”Ne putem întoarce la normalitate şi fără atingerea acestei cifre”

,
Valeriu Gheorghita, despre revenirea la normalitate
Valeriu Gheorghita, nu trebuie să atingem tina de 10 milioane de persoane vaccinate [Sursa foto: Facebook]

Valeriu Gheorghiță a anunțat că românii vor putea renunța la restricțiile impuse în contextul pandemiei și dacă nu se va atinge ținta de 10 milioane de oameni vaccinați.


In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat marți, 4 mai, că românii vor putea reveni la normalitate și dacă nu se va atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, așa cu a afirmat premierul Florin Cîțu.

Românii vor putea reveni la normalitate și dacă nu se atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate

Premierul Florin Cîțu a declarat pe 22 aprilie că: ”trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce avem acea țintă de 10 milioane de cetățeni vaccinați.”

Valeriu Gheorghita, despre revenirea la normalitate
Florin Cîțu nu este de aceeași părere cu Valeriu Gheorghita[Sursa foto: Facebook]

De această dată, șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță îl contrazice pe premier și spune că persoanelor vaccinate li se alătură și cei care au COVID-19 și prezintă imunitate pe termen scurt.

”Teoretic, ne putem întoarce la normalitate şi fără atingerea acestei ţinte, pentru că noi nu avem la acest moment date care să ne arate care este numărul real al persoanelor care au trecut prin această infecţie. Ştim că protecţia după infecţia naturală este estimată undeva la trei, după alte date până la şase luni”, a precizat medicul militar.

Citeste si: Ce facilitati li se vor oferi romanilor care accepta sa se vaccineze? Iata ce masuri ar putea fi luate pentru incurajarea campaniei de imunizare impotriva coronavirusului!

Șeful campaniei de vaccinare este de părere că acest tip de imunitate dobândită prin boală este importantă pe termen scurt, contribuie la controlul epidemiologic, însă pe termen lung nu ajută.

”Pe termen lung rămâne vaccinarea, singura soluţie eficientă care asigură protecţia faţă de situaţia de agravare epidemiologică.”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghita, despre revenirea la normalitate
Valeriu Gheorghita este de părere că putem reveni la normal fara sa atingem tinta[Sursa foto: Facebook]

Valeriu Gheorghiță a explicat că din punct de vedere epidemiologic, lucrurile nu vor avea o evoluție favorabilă, iar această cifră de 10 milioane de persoane vaccinate trebuie blocată.

”Până la urmă, ce ne interesează şi prin vaccinare, şi prin măsuri restrictive este să avem cât mai puţine persoane care se îmbolnăvesc, cât mai puţini oameni care îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii şi să revenim la normalitate în condiţii de siguranţă”, a

spus acesta.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, anunț oficial despre certificatul verde european. Ce decizie au luat autoritățile din România?

Totodată, Florin Cîțu spunea săptămâna trecută că România are mari șanse ca până la 1 iunie să ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate.

Valeriu Gheorghita, despre revenirea la normalitate
Florin Cîțu spune ca putem ajunge la 5 milioane de vaccinari pana la 1 iunie[Sursa foto: Facebook]

Întrebat referitor la această ţintă, Gheorghiţă a răspuns: ”Campania de vaccinare nu este o problemă de matematică, pentru că mai avem câteva necunoscute, care ţin de adresabilitatea şi de dorinţa persoanelor de a se vaccina.”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Valeriu Gheorghiță, anunț oficial despre certificatul verde european. Ce decizie au luat autoritățile din România?

Video | Un cangur a încercat să intre prin efracție în Ambasada Rusiei din Australia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

A leșinat imediat după ce a făcut vaccinul anti-Covid-19. Ce au descoperit medicii în cazul unei tinere din Galați?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies