Ce facilitati li se vor oferi romanilor care accepta sa se vaccineze? Iata ce masuri ar putea fi luate pentru incurajarea campaniei de imunizare impotriva coronavirusului!

,

Autoritatile se gandesc deja la cateva masuri menite sa vina in sprijinul campaniei de vaccinare, care se afla in plina defasurare in Romania.


In articol:

Desi in tara noastra campania de vaccinare anti-COVID-19 se afla in plina desfasurare, inca exista si multe persoane care refuza sa se imunizeze, sau amana moamentul vaccinarii fie de teama posibilelor reactii adverse, fie din cauza lipsei de informatii.
Inca de la inceputul lunii aprilie s-au vehiculat informatii potrivit carora persoanele care decid sa se vaccineze ar putea beneficia de anumite facilitati din partea statului.

Autoritatile se gandesc la acordarea unor beneficii pentru persoanele care se vaccineaza!

In cursul zilei de astazi, deputatul PSD, Alexandru Rafila, a sugerat autoritatilor sa adapteze campania de vaccinare, mai ales daca numarul persoanelor dornice sa se imunizeze va scadea. Politicianul a spus ca este de acord chiar si cu acordarea unei zile libere pentru persoanele care se vaccineaza in timpul saptamanii lucratoare si se tem de posibile reactii adverse sau stare de disconfort fizic.

vaccin anti-covid-19
Alexandru Rafila este de acord cu acordarea anumitor facilitati romanilor care accepta sa se vaccineze anti-COVID-19.[Sursa foto: unsplash.com]

"Aş vrea să sugereze autorităţilor să adapteze campania de vaccinare momentului actual când, în mod evident, numărul celor interesaţi scade rapid, numărul vaccinurilor disponibile este tot mai mare şi centrele de vaccinare trebuie să fie foarte la îndemână populaţiei în această perioadă. În mediul rural absolut obligatoriu trebuie găsită o soluţie de colaborare cu autorităţile locale, iar aceste centre mobile de vaccinare care se intenţionează să fie trimise trebuie să ajungă acolo când situaţia e pregătită la nivelul fiecărei comune.


Trebuie să existe o peridiocitate fixă pentru ca aceste centre de vaccinare să fie cunoscute de locuitori, pe deoparte, şi în parteneriat sau fără, dar de obicei în parteneriat cu medicii de familie, cred că se pot obţine bune rezultate în mediul rural.
O altă sugestie e încurajarea agenţilor economici din zona serviciilor de alimentaţie publică să îşi vaccineze personalul, să îi consilieze încât toţi angajaţii, dacă se poate, sau majoritatea să fie vaccinaţi.
Astfel de unităţi ar putea să fie promovate ca unităţi care oferă servicii de diverse naturi sau de alimentaţie publică fără risc pentru cei care intră în aceste unităţi. Cred că este o foarte bună posibilitate ca acest lucru să se întâmple",
a precizat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Pe de alta parte, si deputatul USR-PLUS, Radu Molnar, membru in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, a subliniat ca sunt de acord cu acordarea unei zile libere pentru cei care se vaccineaza anti-COVID-19.

"Venim în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea. Suntem conştienţi că e singura variantă pentru a scăpa de pandemie. La cerere, angajaţii vor avea o zi liberă pentru a se vaccina. Proiectul arată că USR PLUS şi coaliţia de guvernare se aşează pe drumul combaterii pandemiei. Ştim că sunt mulţi români care s-au vaccinat la centre în afara localităţii lor, aşa că venim în întâmpinarea acestei probleme cu o iniţiativă legislativă”, a spus Radu Molnar, potrivit playtech.ro

Acesta initiativa modifica Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea

efectelor pandemiei de coronavirus si propune ca persoanele care accepta sa se vaccineze sa poata beneficia de anumite facilitati precum:

- de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;
- de o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în ce-i privește pe elevili studenţi şi militari
- mai pot beneficia de o zi liberă plătită, ce nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până în 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Veste bună pentru români în plină pandemie de coronavirus! Ce urmează să se întâmple astăzi?

Citeste si: Vor primi sau nu facilități persoanele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus? Ministrul Sănătății: „Cine vrea să se vaccineze...”

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bill Gates a estimat cand vom reveni la normalitate! Ce precizare importanta a facut miliardarul american despre viitoarele pandemii?

Trei țări au primit deja banii din PNRR: Bucureștiul spunea că fondurile ar fi venit abia în 2022, chiar dacă Planul era aprobat în vară

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul

Câte persoane s-au vaccinate în România, până acum? Au fost administrate 5 milioane de doze de vaccin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies