Cât durează, de fapt, imunitatea vaccinului anti-covid. Alexandru Rafila a spus tot adevărul

Autor: Marina Ionescu

Alexandru Rafila a vorbit despre durata de imunitate pe care o oferă vaccinul anti-covid-19.

Alexandru Rafila a declarat că imunitatea obținută după vaccin este diferită și se menține vreme de un an, însă totul depinde de imunitatea individuală, dar și de tipul de vaccin.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinate în România, până acum? Au fost administrate 5 milioane de doze de vaccin

Alexandru Rafila, despre imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID

Alexandru Rafila a spus că imunitatea oferită de vaccineste de cel puțin un an, nu șase luni așa cum cum se vehicula.

„Timp de o lună de zile, unul din caii de bătaie ai lui Voiculescu a fost legat de cei care s-au vaccinat peste rând. Faptul că a făcut din asta o campanie care a avut ca efect compromiterea încrederii populației în campania de vaccinare.

Eficacitatea vaccinului o să fie de cel puțin un an de zile, nu de șase luni. În ce am citit eu nu se făcea referire la jumătate de an. Imunitatea obținută după vaccin e diferită, merge spre un an. Depinde mult de fiecare vaccin și de imunitatea individuală. Eu cred că imunitatea la marea majoritate a celor vaccinați va avea o valabilitate de cel puțin 12 luni”, a declarat Rafila la RomaniaTv.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in tara noastra! "Sa incercam sa generam incredere"

De asemenea, Alexandru Rafila a declarat că abia în octombrie vom ajunge la un număr de 10 milioane de persoane vaccinate, ținând cont de ritmul de vaccinare actual. Abia de la 1 octobmrie s-ar putea vorbi despre renunțarea la restricții și la masca de protecție, potrivit Wowbiz.

„Cea mai mare prostie de la început a fost politizarea pandemiei. Cei care au făcut acest lucru nu și-au dat seama ce efect are.

Duce la prăbușirea încrederii oamenilor. Nu poți controla pandemia dacă nu ai populația parteneră. Ce se întâmplă acum cu vaccinarea e și rezultatul neîncrederii populației în autorități. Efectele le vom simți cu toții, dacă nu reușim să controlăm pandemia, așa cum reușesc alte țări.

Eu cred că dacă la 1 octombrie renunțăm la mască și la restricții ar fi bine. Ar fi ideal, din punctul meu de vedere, și rezonabil.

Abia atunci cred eu că vom ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate.

Citeste si: Bilanț coronavirus 28 aprilie 2021: Număr mare de decese! Câte cazuri noi s-au înregistrat

Ritmul de vaccinare de 100.000 de doze pe zi ne va duce undeva la începutul lui octombrie. Trebuie să atragi oamenii. Cum? Să le fie ușor să se vaccineze, să fie undeva aproape de casă, să meargă cu buletinul. Trebuie găsită o soluție și cu medicii de familie. Trebuie stimulați simplu, din punctul meu de vedere. Dacă reușesc să vaccineze un anumit număr de persoane, să primească o primă. Nu e ca și cum primesc o sumă de bani degeaba”, a mai adăugat medicul.