Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in tara noastra! "Sa incercam sa generam incredere"

,
alexandru rafila
Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in Romania.[Sursa foto: Facebook]

Profesorul Alexandru Rafila a facut cateva precizari importante despre campania de vaccinare din Romania si despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup.


In articol:

Parlamantarul Alexandru Rafila a facut noi declaratii importante despre pandemia de COVID-19, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri, 28 aprilie 2021.
Acesta a precizat ca autoritatile din Romania nu trebuie sa politizeze campania de vaccinare si nici pandemia, pentru ca acest lucru nu va duce decat la pierderea increderii populatiei in autoritati.

Alexandrau Rafila a mentionat cand vom ajunge la imunitatea de grup in Romania!

Profesorul Alexandru Rafila a lansat un avertisment catre guvernanti, in ceea ce priveste politizarea campaniei de vaccinare, specificand ca este o eroare enorma sa se recurga la acest lucru.

"Militez pentru un principiu: să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorităţi, lucrul acesta s-a şi întâmplat din nefericire în perioada anterioară, şi să încercăm să generăm încredere.
Am auzit zilele trecute un apel către primarii PNL, mi se pare nefiresc, pentru că eu cred că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor, trebuie să beneficieze de vaccinare", a spus Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net 

Totodata Partidul Social Democrat din care face parte si profesorul Rafila, a propus o coalitie pentru relansarea Romaniei, tocmai pentru a se veni in sprijinul tuturor categoriilor de populatie in vederea campaniei de vaccinare si implicit pentru o revenire la normalitate.

"Mă refer la o coaliţie la care să adere reprezentanţi ai diferitelor tipuri de autorităţi locale, începând cu comune, oraşe, consilii judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, pentru că interesul este comun. (…) O astfel de coaliţie trebuie să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie şi trebuie să aibă un obiectiv foarte clar definit", a mai adaugat parlamentarul, potrivit romaniatv.net

alexandru rafila
Alexandru Rafila nu este de acord cu politizarea campaniei de vaccinare in Romania.[Sursa foto: unsplash.com]

De asemenea, profesorul Rafila a mai precizat si faptul ca in tara noastra oamenii vor putea renunta la masca in aer liber atunci cand nu va mai exista pericolul transmiterii comunitare a noului coronavirus, mai precis atunci cand se va ajunge la o imunitate de grup. Iar acest lucru va fi favorizat de bunul mers al campaniei de vaccinare si implicit de scaderea ratei de incidenta a noilor cazuri de infectare cu COVID-19. Ceea ce va duce la renuntarea purtariii mastilor in aer liber undeva prin luna octombrie.

"Eu cred că dacă la 1 octombrie renunțăm la mască și la restricții ar fi bine. Ar fi ideal, din punctul meu de vedere, și rezonabil. Abia atunci cred eu că vom ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate.
Ritmul de vaccinare de 100.000 de doze pe zi ne va duce undeva la începutul lui octombrie. Trebuie să atragi oamenii. Cum? Să le fie ușor să se vaccineze, să fie undeva aproape de casă, să meargă cu buletinul. Trebuie găsită o soluție și cu medicii de familie", a precizat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

Citeste si: Cand vom putea renunta la purtarea mastii in aer liber? Alexandru Rafila a facut anuntul mult asteptat!

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cand vom putea renunta la purtarea mastii in aer liber? Alexandru Rafila a facut anuntul mult asteptat!

Armata Iranului a atacat cu rachete și drone fieful kurzilor din nordul Irakului

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment dur: „Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia!” Care sunt motivele?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies