Organizația Mondială a Sănătății, avertisment dur: „Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia!” Care sunt motivele?

,
Motivele pentru care pandemia de coronavirus este departe de final
Motivele pentru care pandemia de coronavirus este departe de final[Sursa foto: unsplash]

Deși în momentul de față pandemia de coronavirus ar putea fi controlată, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de părere că există câteva motive pentru care în continuare există probleme. Ce declarații a făcut Tedros Adhanom Ghebreyesus?


In articol:

Pandemia de coronavirus continuă să făcă probleme la nivel mondial, în ciuda faptului că, în prezent, campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare. De ce crede directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii că pandemia de COVID-19 este departe de final?

În ce condiții pandemia de coronavirus ar putea ajunge la final? 

Deși au fost impuse restricții dure și autoritățile au luat măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, în continuare există țări în care numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere, în secțiile de terapie intensivă (ATI) existând probleme serioase. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, este de părere că pandemia de coronavirus ar putea ajunge la final în câteva luni dacă ar fi luate măsurile sanitare potrivite și dacă oamenii ar respecta cu strictețe regulile impuse. 

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății este de părere că automulţumirea, confuzia şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice reprezintă principalele motive pentru care pandemia de COVID-19 se află în continuare departe de final.

Citeste si: Carantină timp de 14 zile! Raed Arafat a emis ordinul după ce incidența a ajuns la 9,54 cazuri la mia de locuitori. Unde se aplică restricțiile?

Deși crede că va mai dura o perioadă până când situația va fi sub control, Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că există și motive de optimism la nivel mondial.

De la începutul anului și până în prezent, numărul cazurilor noi și al deceselor a fost în scădere, lucru care nu face decât să îi bucure pe reprezentanții autorităților. Cu toate acestea, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este de părere că această criză medicală ar putea fi rezolvată mult mai rapid dacă oamenii ar trata cu responsabilitate această problemă și dacă nu ar ignora măsurile de precauție.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus[Sursa foto: Facebook]

„Şi noi dorim să vedem societăţile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerţului şi turismului, dar în acest moment unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt copleşite şi oamenii mor

- şi este ceva complet evitabil. Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite. Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau COVID-19.”, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

 

Citește-ne pe
Citește și:

Tulpina sud-africană COVID poate anula efectele vaccinării cu serul Pfizer! Ce au descoperit cercetătorii din Israel

Avocaţii care au reprezentat CSM la CJUE explică hotărârea Curţii: Presa publică titluri care se datorează unor cunoştinţe juridice sumare

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Reinfectarea cu COVID-19 ar putea fi fatală! Specialiștii au descoperit că simptomele pot fi mai puternice decât la prima contagiere

E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies