Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

,
Medicamentul COVID-19 care nu se mai gaseste
Medicamentul care trateaza bolnavii de COVID nu se mai gaseste [Sursa foto: PixaBay]

Situație dramatică în România, Ministerul Sănătății a anunțat spitalele că nu mai are în stoc unul dintre medicamentele extrem de importante pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.


In articol:

Ministerul Sănătății a anunțat oficial spitalele din România că medicamentul pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 s-a epuizat. Despre ce medicament este vorba?

Medicamentul care tratează bolnavii de COVID-19 nu se mai găsește

Medicamentul foarte important pentru tratarea bolnavilor de coronavirus este Tocilizumab. Ministerul Sănătății sfătuiește spitalele să se împrumute între ele, iar dacă nu o fac, să trimită reclamații la minister.

Lipsa celor două medicamente considerate benefice în tratarea bolnavilor de COVID-19, Tocilizumab şi Remdesivir, este resimțită cu desăvârșire în spitalele din România. Cele două medicamente nu pot fi cumpărate de spitalele care tratează bolnavii de COVID-19 de pe piața liberă, acestea fiind distribuite prin intermediul Ministerului Sănătății.

Medicamentul COVID-19 care nu se mai gaseste
Criza de medicamente[Sursa foto: PixaBay]

Cadrele medicale au întâmpinat această criză încă din toamna anului trecut, însă situația este dramatică în acest moment, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Olt. 

Președintele Consiliului Județean Olt a specificat că printr-o adresă, Ministerul Sănătății a recunoscut că cel puțin Tocilizumab nu mai există pe stoc.

”Nu sunt medicamente, şi vorbim la un an de zile de la apariţia pandemiei, noi încă nu suntem pregătiţi să aducem medicamente.

Şi nu vorbim de medicamente pe care spitalul judeţean ar putea să le găsească pe piaţa liberă, pentru că, bineînţeles, am găsi soluţii, aşa cum am găsit şi anul trecut din fondul de rezervă, şi am aloca aceşti bani să le cumpărăm.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt. 

Citeste si: Veste importantă pentru toți românii! Se întâmplă din august. Florin Cîțu a făcut marele anunț

Criză de medicamente în spitalele din România

Ministerul Sănătății a transmis spitalelor care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus, cu privire la solicitările acestora pentru a le fi alocate noi doze de tocilizumab.

”În urma demersurilor pe care ministerul Sănătăţii le-a realizat către firma Roche privind obţinerea medicamentului de tocilizumab, medicament destinat tratării bolnavilor de COVID-19, vă informăm că în cele din urmă am reuşit ca firma în perioada 15.03.2021

– 19.03.2021 să distribuie în România tocilizumab, dar insuficient pentru nevoile actuale.  În tabelul de mai jos se regăsesc Spitalele aprobate de conducerea ministerului care au primit în această săptămână tocilizumabum.

Medicamentul COVID-19 care nu se mai gaseste
Ministerul Sanatatii a anuntat epuizarea celui mai important medicament[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prefectul Capitalei a anunțat noile reguli din magazine: „Vor afișa la intrare...” Cum va fi prevenită aglomerația?

În consecinţă pe această cale vă rugăm să verificaţi dacă spitalele din listă au primit o anumită cantitate din acest medicament.

Datorită faptului că se primeşte o cantitate mică nu putem acoperi decât o parte din spitalele aflate în tratarea COVID-19.”, se menţionează în adresa recepţionată de spitalele care tratează bolnavii de COVID-19, potrivit Adevărul.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se pot relua nunțile din 15 mai? Ce restricții vor fi impuse pentru invitați

Guvernul trebuie să crească numărul testelor gratuite şi alte măsuri de control al cazurilor conform OMS Europa şi ECDC

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Veste importantă pentru toți românii! Se întâmplă din august. Florin Cîțu a făcut marele anunț

Guvernul a adoptat noi măsuri! Cum se va circula în noaptea de Paște și ce program vor avea magazinele? Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies