Veste bună pentru români în plină pandemie de coronavirus! Ce urmează să se întâmple astăzi?

Autor: Amalia Georgescu
În România urmează să ajungă cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer
Sursa: unsplash

Autoritățile au făcut un anunț important în plină pandemie de coronavirus. Ce urmează să se întâmple în România la început de săptămână?

Deși România se confruntă cu valul 3 al pandemiei de coronavirus, iar numărul de îmbolnăviri este în continuă creștere, autoritățile vin cu vești bune la început de săptămână. Ce anunț au făcut?

O nouă tranșă de vaccinuri Pfizer ajunge în România. Câte doze au fost trimise?

Campania de vaccinare este în plină desfășurare în România, iar autoritățile sunt încrezătoare că numărul persoanelor care se vor imuniza anti-Covid-19 va crește considerabil în perioada următoare, având în vedere că este luată în calcul deschiderea unor noi centre de vaccinare la

nivelul întregii țări. Mai mult decât atât, reprezentanții autorităților au anunțat că în cursul zilei de luni va ajunge în România o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, cea mai mare de până acum. Astfel, vor fi livrate pe cale aeriană peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, acestea urmând să ajungă pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Ulterior, dozele de vaccin vor ajunge în centrele de stocare pe cale terestră, acesta fiind transportate în condiții de maximă siguranță, cu gheață carbonică și folie etanșă, astfel încât să nu fie distrusă calitatea acestora.

Citeste si: Vor primi sau nu facilități persoanele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus? Ministrul Sănătății: „Cine vrea să se vaccineze...”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele 511,290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor fi livrate către cele 7 centre de stocare din București și din țără, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19, potrivit libertatea.ro.

Iată cum vor fi împărțite dozele de vaccin la nivelul țării:

  • Centrul Național de Stocare București: 171.990 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 66.690 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 45.630 de doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 de doze.

Campania națională de vaccinare împotriva noului coronavirus a început în România pe data de 27 decembrie 2020 și este în plină desfășurare. Autoritățile își doresc ca numărul celor care se imunizează să crească în perioada următoare, astfel încât pandemia să fie ținută sub control. În acest context, reprezentanții autorităților au anunțat că urmează să fie deschise noi centre de vaccinare, că românii vor putea merge la medicul de familie pentru a putea face vaccinul, dar și că ar putea exista posibilitatea de a primi serul anti-COVID-19 chiar la sediul anumitor firme.

Citeste si: Ce se întâmplă la șase luni după vaccinarea cu Pfizer? Specialiștii au făcut anunțul

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!