Anunțul momentului! Restricțiile au fost relaxate! Restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi!

,
relaxare restricții București
Începând din data de 3 mai restricțiile din București vor fi relaxate

Restricțiile în București au fost modificate după scăderea considerabilă a numărului de infectări cu COVID.


In articol:

Restricțiile în București  au fost relaxate începând de astăzi, 3 mai, după ce rata de infectare cu COVID a scăzut semnificativ. Astfel, sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti își vor relua activitatea la 30% din capacitate.

Relaxarea restricţiilor în Capitală. Iată care sunt noile reguli de luni în Bucureşti

Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid  la 30% din capacitate, după ce restricțiile au fost relaxate în noaptea de duminică spre luni. Interdicția de circulație rămâne în vigoare între orele 22.00- 05.00. Bucureştenii vor puta ieşi din case în această perioadă doar cu un motiv bine întemeiat și o declaraţie pe propria răspundere.

Aceste noi reguli sunt valabile pentru următoarele două săptămâni. După această perioadă reprezentanții CMSUB se vor reuni din nou pentru a evalua rata de incindeţă și a lua noi decizii, potrivit  romaniatv.net.

Restricțiile anunțate de autorități în București, pentru următoarele două săptămâni sunt:

 

cinema redeschis București
Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti vor fi redeschise

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent, este permisa în intervalul orar 6.00-22.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 06.00-22.00 fără a depăși 30% din capacitatea maximă.
  • Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
  • Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spațiului.
  • Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Citeste si: Noi măsuri în București? Ce se va întâmpla în Capitală după ce incidența va scădea sub 3 la mia de locuitori?

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice.

Citeste si: Anunţul momentului pentru români! Restricțiile ar putea fi relaxate, începând de luni. Anunțul prefectului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noi măsuri în București? Ce se va întâmpla în Capitală după ce incidența va scădea sub 3 la mia de locuitori?

Riscul de contaminări cu COVID este legat de copii și adolescenți / STUDIU

Bombă în showbiz! Jador, îndrăgostit nebunește! Cine este femeia care l-a făcut analfabet și l-a refuzat

Când va fi ridicată starea de alertă? Explicațiile președintelui Klaus Iohannis

Situație dramatică! Milioane de oameni vor intra în carantină. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp. Unde se impune această măsură

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies