Situație dramatică! Milioane de oameni vor intra în carantină. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp. Unde se impune această măsură

,
Turcia impune carantina nationala
Se impune carantina nationala[Sursa foto: Unsplash]

Decizia care a luat pe toată lumea prin surprindere, se impune carantina națională. Milioane de oameni vor fi nevoiți să stea în case. Decizia a fost luată de autorități în urmă cu puțin timp.


In articol:

Coronavirus face ravagii la nivel mondial. În unele zone ale lumii situația este dramatică, motiv pentru care, autoritățile au decis impunerea carantinei naționale. Unde se impune această măsură și de când?

Lockdown național, milioane de oameni vor intra în izolare

Coronavirus face ravagii în Turcia, numărul infectărilor au explodat. Astfel, autoritățile au decis impunerea carantinei naționale până la mijlocul lunii mai.

Turcia impune carantina nationala
Milione de oameni intra in carantina[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, pe lângă Turcia, o seria de astfel de restricții s-au impus și în Cipru, însă începând cu deschiderea sezonului turistic de pe data de 10 mai, în anumite condiții, turiștii nu trebuie să stea în izolare și se pot bucura de vacanță. 

În ceea ce privește carantina din Cipru, timp de două săptămâni, magazinele neesențiale și restaurantele au fost închise. De asemenea, adunările publice au fost și ele interzise, iar restricțiile de circulație au fost extinse la opt ore.

Persoanele care doresc să călătorească în Cipru nu trebuie să se îngrijoreze din cauza restricțiilor drastice, pentru că nu le vor resimți. Mai exact, începând cu data de 10 mai, persoanele care vin din state membre ale Uniunii Europene și ajung în Cipru, vor scăpa de izolare.

Turcia impune carantina nationala
Carantina nationala[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, există o serie de condiții pentru intrarea în țară. Turiștii care intră pe teritoriul Ciprului trebuie să fie vaccinați anti-COVID sau să prezinte un test PCR, nu mai vechi de trei zile.

Citeste si: Adio carantină! Restricțiile au fost ridicate azi, 27 aprilie, în mai multe localități de lângă București. Unde se aplică această măsură

Turcia impune carantina națională

Situația din Turcia este dramatică, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat impunerea carantinei naționale începând cu seara de joi, ora 19.00, până la data de 17 mai, ora 05.00 dimineața. 

Turcia impune carantina nationala
Provincia turcă[Sursa foto: Unsplash]

″Începând de joi seară, de la ora locală 19:00, vom fi în carantină naţională până luni, 17 mai, ora 05:00 dimineaţa”, a anunțat președintele turc.

Potrivit președintelui, odată cu impunerea carantinei naționale, toate magazinele și companiile considerate neesențiale vor fi închise.

Perioada include și Ramadanul, adică cea mai importanta sărbătoare musulmană. 

Printre noile măsuri se numără și închiderea școlilor și restricțiile de călătorie între provincii. Oadată cu impunerea acestei măsuri, autoritățile speră ca până la mijlocul lunii viitoare, numărul infectărilor cu COVID-19 să scadă sub 5.000, în condiţiile în care în ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 38.000 de noi îmbolnăviri. 

Citeste si: Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

 

Citește-ne pe
Citește și:

Adio carantină! Restricțiile au fost ridicate azi, 27 aprilie, în mai multe localități de lângă București. Unde se aplică această măsură

DERAPAJ | Judecătorul Cristi Danileț desconsideră Constituția: 'E tot ce trebuie să vă intereseze'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății

Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies