Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății

,
Ministrul Sanatatii, anunt pentru toti romanii
Veste importanta pentru romani![Sursa foto: PixaBay]

Vești importante pentru românii care vor să se vaccineze. Ministrul Sănătații, Ioana Mihăilă, vine cu noi informații în acest contex. Potrivit ministrului, centrele de vaccinare anti-covid vor fi deschise de Paște.


In articol:

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit cu vești bune pentru românii care doresc să se vaccineze. Aceasta a declarat că centrele de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi deschise atât în prima zi de Paște, cât și a doua zi.

Ce le recomandă ministrul Sănătății românilor care vor sa se vaccineze?

Ioana Mihăilă vine și cu câteva recomandări pentru românii care doresc să se vaccineze. Mai exact, i-a îndemnat pe cetățeni să se protejeze pe cât de mult posibil în perioada sărbătorilor de Paște și dacă au programare la vaccin în această zi, să o respecte.

Ministrul Sanatatii, anunt pentru toti romanii
Centrele de vaccinare vor fi deschise de Paste[Sursa foto: PixaBay]

”Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, Săptămâna care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, şi că în weekend este Paştele ortodox, fac un apel la responsabilitate, pe de o parte să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. Conform informaţiilor primite de la CNCAV, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi a doua zi de Paşte”, a anunţat ministrul Sănătăţii. 

Citeste si: Oficial! Se dă startul maratonului de vaccinare în Capitală. În perioada 7-9 mai, oamenii se vor putea imuniza fără programare la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Ministrul a vorbit și despre situația de la secțiile ATI din România

Ministrul Sănătății a vorbit și despre situația de la secțiile ATI din România. Potrivit ministrului, la nivel național mai există în prezent 247 de paturi libere pentru adulți la Terapie Intensivă și 32 de paturi libere pentru copii. 

Ministrul Sanatatii, anunt pentru toti romanii
Ioana Mihailă, despre situatia de la sectiile ATI din Romania[Sursa foto: Facebook]

Totodată, în ceea ce privește situația din București, Ioana Mihăilă a precizat că mai există 55 de paturi la ATI pentru adulți și 10 pentru copii, însă acestea pot varia în funcție de starea de sănătate a pacienților deja internați.

”La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 de paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul Sanatatii, anunt pentru toti romanii
Despre ATI

Ministrul Sănătății a mai precizat că situația locurilor se poate schimba oricând, având în vedere procesele de evaluare. Mai exact, este vorba despre pacienții internați în spitale, care sunt evaluați, iar în funcție de riscul de dezvoltare de complicații, aceștia sunt transferați în secțiile de la ATI.

“Probabil că sunt în proces de evaluare. Așa cum știți și cum am mai menționat, înainte de a fi internați, pacineții cu infecție COVID-19 se evaluează. Se evaluează în ceea ce privește severitatea afecțuni și riscul de a dezvolta complicații, apoi sunt transferați pe secții”, susține Ioana Mihăilă.

Citeste si: Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

Citeste si: Lista țărilor din "zona galbenă" a fost actualizată! Iată ce categorii de persoane nu mai sunt nevoite să stea în carantină

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Ce este sindromul de COVID lung? 8 simptome care îți arată că te confrunți cu această problemă de sănătate

OMV oferă GazpromBank euro pentru gaz rusesc

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cât durează protecția oferită de vaccinurile anti-Covid-19? Noile informații venite din partea specialiștilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies