Noi măsuri în București? Ce se va întâmpla în Capitală după ce incidența va scădea sub 3 la mia de locuitori?

,
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, precizări despre relaxarea restricțiilor în București
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, precizări despre relaxarea restricțiilor în București[Sursa foto: PixaBay]

Numărul de infectări cu coronavirus a scăzut la nivelul întregii țări, astfel că doar în București rata de incidență este peste 3 la mia de locuitori. Ce se va întâmpla cu restricțiile dacă incidența va scădea sub această valoare?


In articol:

Restricțiile din ultima perioadă se pare că au dat rezultate, astfel că numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni după cum o arată și bilanțul oficial anunțat zilnic de autorități. Ce se va întâmpla cu restricțiile din București?

Bucureștiul, la un pas să iasă din scenariul roșu. Ce anunț a făcut prefectul Capitalei?

După o lungă perioadă în care au fost impuse restricții severe pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, mare parte dintre acestea ar putea fi ridicate în Capitală. Doar Bucureștiul se mai află în scenariul roșu, astfel că la ultima raportare, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că în Capitală, rata de incidență era de 3,9 la o mie de locuitori.

Autoritățile se așteaptă ca în zilele următoare numărul de îmbolnăviri să scadă sub 3 la mia de locuitori, astfel că au apărut nelămuriri cu privire la restricțiile aflate în vigoare.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că este luată în calcul ridicarea restricțiilor, însă acest lucru nu se va face imediat după ce rata de incidență va scădea sub 3 la mia de locuitori, ci într-un interval de 24-48 de ore de la acest moment.

Atunci va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lua o decizie cu privire la relaxarea restricțiilor. 

Citeste si: Klaus Iohannis a dezvăluit totul! Când începe marea relaxare? Președintele României a tras un semnal de alarmă către populație: ”Dacă nu ne vaccinăm, vom purta masca și vom avea restricții în continuare”

„Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă.

Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit  digi24.ro .

Rata de incidență la nivelul fiecărui județ pentru data de 29 aprilie 2021
Rata de incidență la nivelul fiecărui județ pentru data de 29 aprilie 2021[Sursa foto: captura stirioficiale.ro]

Dacă

se va menține trendul descendent, există șanse mari ca restricțiile să fie relaxate în Capitală, în zilele ce urmează. Mai exact, restaurantele ar putea funcționa din nou în interior la o capacitate de 30%, în intervalul orar 6,00 – 22,00, va fi permisă organizarea de activități în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. 

Citeste si: Prefectul Capitalei, precizari ferme despre noaptea de Pasti! "Nu exista petreceri, adica petrecerile nu pot fi organizate niciunde!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cîțu anunță "revenirea la normalitate" de la 1 iunie: "Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp"

Noi raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hamas din Fâşia Gaza ale aviației israeliene

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre restricțiile din București: „Vor exista relaxări în privinţa...”

Nu vor fi ridicate toate restricțiile la 1 iunie? Klaus Iohannis, vești proaste pentru români: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies