Cîțu anunță "revenirea la normalitate" de la 1 iunie: "Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp"

,
Florin Cîțu
Florin Cîțu a precizat că măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19.[Sursa foto: Facebook]

Șeful Guvernului a precizat că multe dintre restricții vor fi relaxate, însă până atunci campania de vaccinare trebuie accelerată.


In articol:

Florin Cîțu a precizat că măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 funcţionează şi dau rezultate. Astfel, România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate.

Florin Cîțu
Se renunță la măsurile de restricție?[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Adio vaccin? Pastila anti-COVID-19, produsă de Pfizer, va ajunge în curând pe piață

Se renunță la măsurile de restricție?

Florin Cîțu a explicat câte vaccinări trebuie să avem zilnic ca să ajungem la 5 milioane de oameni vaccinați la 1 iunie. 

„Noi am comandat dozele, ne-am asigurat că le avem. Apoi, am creat capacitatea. Putem vaccina 120.000 de persoane pe zi. Azi am vaccinat 80.000. Oamenii trebuie să primească informația de la noi. Deja a scăzut numărul persoanelor care sunt pe listele de așteptare. Am avut exemplul Timișoarei, unde a fost maraton de vaccinare pentru 3 zile. Oamenii s-au vaccinat non-stop. Aș vrea să facem în fiecare weekend acest maraton. Și în companii vom face centre de vaccinare, dacă vor companiile. S-a făcut un centru de vaccinare într-un restaurant”, a spus Cîțu.

„Uitați-vă la rata de inciența pe București. am impus restricții mai severe care au dat rezultate. Eu m-aș uita de acum la soluții, la partea optimistă. Suntem în grafic. suntem chiar mai bine. Ținta noastră e să avem 10 milioane de persoane vaccinate la final de septembrie. Asta pentru că nu aveam dozele. Dar acum avem și putem schimba puțin datele.

Suntem înaintea graficului”.

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății

Mai mult, Florin Cîțu a anunțat că la data de 1 iunie vor fi ridicate restricții și se va reveni la normalitate. Premierul a mai anunțat că de masca de proecție vom scăpa în momentul în care 70-80% din populația României va fi vaccinată.

„După 1 iunie vom avea măsuri de relaxare. Putem discuta despre evenimente unde oamenii sunt relaxați, putem discuta de restaurante care să nu mai fie legate de rata de incidență. Putem discuta multe lucruri la 1 iunie la care visam de atâta timp”.

În ce condiții se redeschid școlile în țară?

FLorin Cîțu a anunțat condițiile în care se vor redeschide școlile. Mai mult, premierul a vorbit și despre testarea elevilor.

„Există acele teste pe care le avem de la DSP-uri pentru Ministerul Educației. În acest moment redeschidem școlile în scenariile pe care le știm. În privința testelor, Ministerul Educației și Sănătății vor discuta despre acest aspect și vor găsi o soluție. Am încredere că vor rezolva acest lucru. Școlile nu au fost închise, au fost în vacanță. Nu s-a schimbat nimic”.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț de ultimă oră despre restricțiile din București: „Vor exista relaxări în privinţa...”

Florin Cîțu, despre restricțiile de Paște

Premierul Cîțu a anunțat că nu vor fi noi măsuri restrictive, față de cele anunțate deja. În noaptea de Înviere, românii trebuie să poarte masca de protecție și să păstreze distanța fizică.

„Trebuie să fim atenți să informăm pe toată lumea mai repede. Pentu noaptea sărbătoririi Paștelui lucrurile sunt simple. Trebuie purtată masca, trebuie respectată distanțarea socială și totul va fi bine”, a anunțat Cîțu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” Ce urmează după Paște?

Cele mai puternice șapte țări de pe glob se unesc împotriva Chinei: plan anunțat în valoare de 600 de miliarde de dolari

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce este sindromul de COVID lung? 8 simptome care îți arată că te confrunți cu această problemă de sănătate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies