Adio vaccin? Pastila anti-COVID-19 , produsă de Pfizer, va ajunge în curând pe piață

Author: Elena Padure
Actualizat: 24 iul 2022, 06:40
Pastila anti-COVID produsa de Pfizer ar fi menita sa previna forme server ale bolii pentru persoanele deja vacciante

Reprezentanții companiei Pfizer au declarat că pastila anti-COVID ar fi disponibilă la sfârșitul anului.

Pastila anti-COVID-19, produsă de compania farmaceutică Pfizer, ar putea fi disponibilă până la sfârşitul anului.

Boris Johnson, premierul britanic, a adus, de asemenea, lămuriri cu privire la posibila dată la care pastila va fi disponibilă. 

Pastila anti-COVID ar putea ajunge pe piață la finalul anului

Pfizer  va aduce pe piață o pastilă anti-COVID, până la sfârşitul anului. Studiile efectuate până în acest moment în SUA par să aibă un rezultat pozitiv. Conform Aleph News, rolul acestor pastile ar fi, în principal, de a ajuta la prevenirea unei variante severe a bolii, la persoanele pentru care vaccinul nu a fost atât de eficient.

De asemnea, această pastilă ne-ar putea protejarea de noi variante de COVID. În prezent, vaccinurile reprezintă singura modalitate de a stopa răspândirea virusului COVID-19.

Compania Pfizer continuă să efectueze studii pe aproximativ 60 de persoane din Statele Unite şi Belgia, pentru a ajunge la o concluzie relevantă cu privire la eficacitatea pilulelor. Studiile se vor încheia pe 25 mai și, daca vor avea success, anul acesta medicamentul ar deveni disponibil, potrivit Mediafax.

Citeste si: Anunțul momentului! Când începe vaccinarea la medicii de familie și ce ser va fi folosit?

Dorința tuturor este să avem niște medicamente

Geneticianul Mircea Iliescu de la Universitatea Cambridge a discutat, la Antena 3, despre noua pastilă anti-COVID. El a precizat că este importatn să avem medicamente simple pentru a nu lăsa boala să se agraveze.

“Este o dorință, așa cum spunea și premierul britanic, iar el spunea că ar putea fi o pilulă la toamnă. Se lucrează, dorința noastră, a tuturor este să avem niște pilule, medicamente, simple, pentru ca boala să nu se agraveze. Despre asta vorbea premierul britanic.”, a menționat Mircea Iliescu, genetician la Cambridge.

Medicul a adăugat că poate fi destul de dificil să găsești un medic dispus să ajute la acest demers. 

Citeste si: Oficial! Se dă startul maratonului de vaccinare în Capitală. În perioada 7-9 mai, oamenii se vor putea imuniza fără programare la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Banca Mondială confirmă o creștere economică a României până în 2030

”Marea Britanie va face niște grupuri de lucru pentru a grăbi aceste studii. Niște companii farmaceutice cercetează deja substanțe antivirale, dar nu este ceva ușor. Nici pentru gripă nu avem un medicament clar antiviral. Deci nu e ușor să găsești ceva direct, dar se lucrează.

În Marea Britanie există și spray-uri în teste, ce par să oprească agravarea bolii, dar momentan cea mai bună șansă rămâne vaccinarea”, a concluzionat Mircea Iliescu.

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii care vor să se vaccineze! Vestea a fost dată în urmă cu puțin timp de noul ministru al Sănătății

 

Taguri:

Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies