România a fost, din nou, zguduită de cutremur. Seismul s-a produs în urmă cu puțin timp. În ce oraș s-a simțit

,
Cutremur în Romania
Romania zguduita de un nou cutremur

România a fost lovită de un nou cutremur în această dimineață. Seismul s-a resimțit puternic într-o regiune din țara noastră. În ce oraș s-a simțit cutremurul?


In articol:

În luna aprilie a acestui an, în România s-au produs o succesiune de cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 2 și 4,5 pe scara richter.

În această dimineață un nou seism a lovit țara noastră. În ce oraș s-a simțit cutremurul.

România zguduită de un nou cutremur 

În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 06:40:04 (ora locală a României), s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea 2,9 pe scara richter. Seismul s-a produs la o adânciem de 104 kilometri.

Cutremur în Romania
Cutremur în Romania în aceasta dimineata[Sursa foto: Unsplash]

Cutremurul din această dimineață s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 89 km E de Brasov, 99 km S de Bacau, 100 km NE de Ploiesti, 104 km V de Galati, 106km NV de Braila, 148km N de Bucuresti, 174km NE de Pitesti, 177km S de Iasi, 203km E de Sibiu, 212 km N de Ruse.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,8 s-a produs duminică după-amiaza, la ora locală 13:03, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 134 kilometri în apropierea orașelor: Braşov (57 km Est), Ploieşti (63 km Nord) şi Bucureşti (117 km Nord). 

Câte cutremure s-au produs în România de la începutul lunii

În România, în luna aprilie, s-au produs peste 21 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,5. Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. 

Cutremur în Romania
Un nou seism s-a produs in zona Vrancea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cutremurul din 4 martie 1977. La ce ora s-a produs și câte grade pe scara Richter a avut

Mai multe cutremure cu magnitudinea de 4 grade pe scara richter s-au produs în România de la începutul anului

În ziua de 7 martie 2021, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara richter, la ora locală 11:52, la o adâncime de 145 de kilometri.

27 februarie 2021 – O mişcare seismică cu magnitudinea 4,2 a avut loc la ora locală 23:13, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri.

Mișcările seismcie sunt tot mai dese în zona Vrancea, județul Buzău, însă nu este motiv de îngrijorare până în acest moment.

Citeste si: Cutremur puternic în Grecia de 6,2 magnitudine pe scara Richter. Seismul a fost resimțit până în capitala țării

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cutremur puternic în România în această dimineață. Seismul s-a produs în apropierea Capitalei. Ce magnitudine a avut

Klaus Iohannis a promulgat legea privind incriminarea traficului de substanţe dopante cu grad mare de risc

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Care sunt șansele unui nou cutremur cum a fost cel din 1977

Cutremurul din 4 martie 1977. La ce ora s-a produs și câte grade pe scara Richter a avut

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies