Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

,
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode[Sursa foto: Facebook]

Pentru că în momentul de față pandemia de coronavirus este sub control în România, iar numărul de infectări este în scădere, autoritățile se gândesc la relaxarea restricțiilor. Ce a anunțat ministrul Afacerilor Interne?


In articol:

Lucian Bode, ministrul de Interne, va participa la ședința Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, dar înainte, ministrul a ținut să vorbească despre ridicarea restricțiilor în România. Ce anunț a făcut?

Ce se va întâmpla cu restricțiile din România? Ministrul Afacerilor Interne, anunț important pentru toți românii

Într-o declarație de presă, ministrul de Interne a anunțat că există mai multe propuneri cu privire la relaxarea restricțiilor. Mai exact, unele măsuri fac referire la purtarea măștii de protecție pe plajă, în vârful muntelui sau în sălile de sport.

Lucian Bode a precizat că toate propunerile vor fi analizate în ședința Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, iar ulterior va fi luată o decizie. Ministrul de Interne este încrezător că lucrurile vor evolua în direcția potrivită, având în vedere că bilanțul oficial arată o scădere a numărului de cazuri noi, în timp ce în creștere este numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19.

Citeste si: Anunțul momentului! Primul spectacol-test din București va avea loc pe 15 MAI la Teatrul Național. Spectatorii nu vor fi nevoiți să poarte masca de protecție

„Vorbim despre portul măștii de exemplu, renunțarea măștii pe plajă și în vârful muntelui, dar aici trebuie să nuanțăm, aici este vorba de stațiunile montane, vom vedea formula finală.

Să renunțăm la portul măștii la centrele de fitness. Legat de număr, vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor poate să fie ocupată, dacă toți angajații sunt vaccinați și dacă toate persoanele care intră în restaurant sunt vaccinate, acestea sunt elemente pe care le discutăm. Noi am trimis deja propunerile. Fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte de ședință pentru a fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul măștii, de evenimente, de numărul de persoane și de condițiile în care se poate participa la aceste evenimente.
Premierul a anunțat, ieri, o parte din propunerile noastre și anume persoanele să fie vaccinate. Eu sunt încrezător atunci când mă uit pe cifre, azi nu mai aveam nicio localitate carantinată în România, numărul de cazuri a căzut la 1.300 în ultimele 24 de ore, numărul de persoane vaccinate a depășit 100.000 ieri. Toate aceste elemente vor duce la aceste măsuri despre care tot vorbim de ceva vreme. Măsurile graduale vor veni gradual.”
, a precizat Lucian Bode, ,ministrul Afacerilor Interne, potrivit libertatea.ro. 

Purtarea măștii de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în vârf de munte
Purtarea măștii de protecție ar putea să nu mai fie obligatorie pe plajă sau în vârf de munte[Sursa foto: unsplash]

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că relaxarea restricțiilor se va face respectând anumite condiții, cum ar fi vaccinarea, totul pentru a nu pune în pericol sănătatea românilor și a nu favoriza răspândirea noului coronavirus. 

Citeste si: Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

 

Citește-ne pe
Citește și:

Reguli noi de călătorie cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

VIDEO VIRAL Un angajat Romsilva a filmat momentul în care se întâlnește cu un urs

Boala năucitoare de care suferă Florin Cîțu. Cariera lui s-a sfârșit. S-a aflat chiar înainte de alegerile pentru președinția PNL. Iohannis este dezmăgit

Valeriu Gheorghiță, despre revenirea la normalitate. Șeful campaniei de vaccinare consideră că nu trebuie să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați: ”Ne putem întoarce...

Anunțul momentului pentru românii care s-au vaccinat! Florin Cîțu a dezvăluit când vom scăpa de mască!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies