Fără mască de protecție din august?! Anunțul făcut de Ministrul Sănătăţii: "Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este..."

,

Renunțarea la maști în spațiile deschise și neaglomerate este fezabila de la 1 august, spune ministrul Sănătății. 


In articol:

Ministrul Sănătăţii a declarat că restricțiile ar putea fi relaxate, iar autoritățile ar putea decide relaxarea restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție.

Citeste si: Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a anunțat libera circulație după ora 22:00. Ce condiții vor trebui respectate

Am putea renunța la masca de protecție

Ioana Mihăilă a declarat că data de 1 august ar fi cea mai potrivită pentru renunțarea la masca de protecție în locurile publice și spațiile închise mai puțin aglomerate.

"Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil", a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ministrul Sănătății a menționat că a discutat cu Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi. 

Citeste si: Reguli noi de călătorie cu autobuzele și metroul din București! Ce devine interzis

"Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de

vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar(...)
pare o idee fezabilă"
, a spus Mihăilă, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii speră că, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

"Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun.(...) Este unul dintre vârfuri...

A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi", a afirmat ministrul Mihăilă.

Citeste si: Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat cea mai bună veste

De asemenea, Ioana Mihăilă a anunţat că ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii ar putea fi publicat săptămâna aceasta, astfel ca, de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede vor fi livrate testele necesare, această procedură să poată fi demarată

efectiv.

"Suntem pe cale să publicăm ordinul cu testarea în farmacii şi să livrăm farmaciilor teste pentru a putea creşte capacitatea de testare.(...) Săptămâna aceasta ar trebuie să publicăm ordinul, iar cred că de săptămâna viitoare, dacă reuşim să livrăm în timp util şi testele spre farmaciile care şi-au dovedit interesul pentru a participa la această activitate de testare, să începem să demarăm şi testarea. Asta este raportarea testelor şi a rezultatelor pozitive", a mai spus ministrul Sănătăţii.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Aspectul unghiilor îți poate dezvălui dacă ai avut sau nu COVID-19. Ce semne pot să apară pe unghiile celor care au avut virusul?

'Viața începe la 90 de ani' - Ajuns la senectute, un magnat va concura la raliuri în Kenya

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Tara din Uniunea Europeana care va introduce propriul pasaport de vaccinare pentru turisti! Iata cand va intra in vigoare!

Situație dramatică lângă București! Au fost descoperite focare de COVID-19 cu variantele britanice și indiene. Ce măsuri s-au impus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies