A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele de imunizare: ”În timpul nopţii au fost şi câte 5 persoane pe minut”

,
Maratonul de vaccinare in Capiatala
Mii de romani s-au prezentat la centrele de vaccinare

Maratonul de vaccinare a început în Capitală. Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat sâmbătă că în cursul nopții, în fiecare minut s-au prezentat câte 4-5 persoane care au venit să se vaccineze.


In articol:

Maratonul de vaccinare fără programare a început în Capitală. Mii de români s-a prezentat la centrele amenajate special pentru imunizarea anti-COVID. Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat că oamenii s-au prezentat într-un număr foarte mare la vaccin.

Mii de români s-au prezentat la centrele pentru vaccinare

Medicul Mihai Craiu a precizat că au fost situații în care români din străinătate au venit ca să-și vaccineze copiii care abia împliniseră 16 ani.

În total, au fost vaccinate 4.512 persoane, dintre care 2.735 la centrul de la Sala Palatului (773 pe tura de noapte) și 1.777 de persoane la centrul de la Biblioteca Națională (554 pe tura de noapte).

Maratonul de vaccinare in Capiatala
Romanii se pot vaccina fara programare

”Au fost foarte mulți părinți care au venit cu copii peste 16 ani. Copii cetățeni străini ai unor români. Au venit cu pașaportul țării respective și cu părinții care au semnat consimțământul. De la unii care aveau 16 ani și câteva zile, nici măcar 16 și o lună, până la aproape 18 ani. Părinții care doresc să vaccineze copiii trebuie să îi însoțească”, a afirmat medicul.

Citeste si: Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Medicul a mai precizat că până în acest moment campania de vaccinare funcționează foarte bine. La centrele pentru vaccinare s-au prezentat foarte multe persoane cu vârsta peste 60 de ani, a mai precizat Mihai Craiu. Acesta a mai spus că în momentul în care persoanele dornice să se vaccineze se prezintă la centrele amenajate special pentru imunizarea anti-COVID ele sunt verificate dacă au mai primit o altă doză de vaccin înainte, cu ajutorul unei tablete.

”I-am distribuit către boxele din vecinătatea punctului de triaj, că să nu facă mulți pași. Persoanele cu comorbidități au fost vaccinate în punctul mobil de prim ajutor, am avut doi anesteziști de la Institutul Fundeni care au asigurat micile incidente”, a declarat medicul Mihai Craiu pentru Digi24.

Mihai Craiu a declarat că nu au avut loc evenimente neplăcute, au fost câteva persoane care au avut lipotimii, vertij, unele s-au deshidratat: ”Lumea poate să vină în deplină siguranță, primesc aceleași îngrijiri ultraperformante”. 

Maratonul de vaccinare in Capiatala
Vaccinarea continua si astăzi

Citeste si: Producatorul vaccinului Pfizer a declarat cand ar putea sa se incheie pandemia de COVID-19! "Nimeni nu va fi in siguranta"

Acesta a transmis un mesaj și pentru cei care încă ezită să se vaccineze: ”Ca medic și părinte, soluția că să putem trimite copiii la scoală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură.

Vorbim de peste un miliard de doze în lume”.  

Maratonul vaccinării din Capitală continuă și astăzi. Este cea de-a doua zi în care oamenii se pot imuniza anti-COVID fără programare. Cele mai multe cabinete sunt la Sala Palatului. Autoritățile speră să vaccineze 10.000 de persoane în 3 zile și 3 nopți. Până acum, au primit serul aproape 4000 de persoane. 

Maratonul de vaccinare in Capiatala
Persoanele care doresc să se vaccineze au nevoie doar de buletin

 

Citește-ne pe
Citește și:

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Viktor Orban refuză banii din PNRR-ul Ungariei, dacă UE pune condiții privitoare la legea anti-LGBT

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Nunțile, reluate din această vară! Invitații ar putea fi testați înainte de eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies