O a treia doză de vaccin Moderna ar putea fi distribuită la toamnă

,
vaccin moderna
A treia doza de vaccin Moderna ar putea fi disponibila in toamna

Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze oferte din partea Moderna, pentru folosirea unei a treia doze de vaccin.


In articol:

Compania Moderna  a anunțat că o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său împotriva coronavirusului ar urma să fie disponibilă în toamnă. Declarația a venit miercuri de la directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, potrivit  CNBC.

Imunizarea cu vaccinul Moderna s-ar putea face în trei doze

În luna marite, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze mai multe oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin. Doza suprimentară ar urma să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de apariţia unor variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud. 

”Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”.

Abordarea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente de a autoriza vaccinuri modificate pentru Covid-19 este similară cu cea pentru vaccinurile anuale pentru gripă, ceea ce înseamnă că acestea pot fi aprobate pentru utilizarea de urgenţă, fără studii clinice îndelungate.

Moderna speră să prezinte datele la autorităţile de reglementare în câteva luni, a spus Bancel, adăugând:” Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă”. a declarat Stephane Bancel   directorul general al companiei farmaceutice americane.

De asemenea, Moderna a anunţat că vaccinul său anto-COVID are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Eficiența serului a fost de peste 95% împotriva formelor grave de boală. Acest fapt este încurajator pentru obţinerea autorizaţiei definitive din partea autorităţilor de reglementare.

În America există 453 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta B.1.351, sud-africană, a coronavirusului, conform datelor Centrului pentru prevenirea şi Controlul Bolilor. Această variantă îngrijorează în mod special experţii din sectorul sănătăţii, pentru că s-a dovedit că reduce eficacitatea actualelor vaccinuri pentru Covid-19, inclusiv a vaccinului dezvoltat de Moderna.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns și în România! Este singurul pentru care este necesară o singură doză

Steohane Bancel este de părere că vaccinurile anuale pentru Covid-19 vor deveni o parte obijnuită din viața fiecăruia dintre noi, deoarece noul coronavirus ”nu va dispărea de pe planetă”.

Compania Moderna ia în calcul și producerea de vaccinuri împotriva gripei, potrivit g4media.

Citeste si: Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns și în România! Este singurul pentru care este necesară o singură doză

Ucrainienii sunt disperați: Rusia folosește gazele ca armă geopolitică. Suntem lăsați singuri de germani și americani

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, vor primi Pfizer sau Moderna la rapel! Unde s-a luat decizia?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies