Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toți românii: „România ia în calcul...” Vești bune pentru o mulțime de persoane!

,
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: Facebook]

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut o precizare importantă referitoare la desfășurarea campaniei. Ce s-ar putea întâmpla în perioada imediat următoare?

Autoritățile din România sunt mulțumite de felul în care se desfășoară campania de vaccinare la momentul actual și fac eforturi pentru ca un număr cât mai mare de persoane să se vaccineze anti-Covid-19. Prezent la deschiderea „Maratonului vaccinării” de la Craiova, Valeriu Gheorghiță a făcut o dezvăluire importantă, de această dată legată de vaccinarea copiilor. Ce anunț a făcut?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, vești bune pentru părinți. Ce se va întâmpla cu vaccinarea copiilor?

Cu toate că în momentul de față nu este posibilă vaccinarea copiilor, Valeriu Gheorghiță a anunțat că România se pregătește intens pentru acest moment și că imediat după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va acorda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vaccinarea pentru această grupă de vârstă va începe și pe teritoriul țării.

Citeste si: Caz ȘOCANT în Italia! O femeie a primit, din greșeală, 6 doze de vaccin Pfizer!

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că este nevoie de vaccinarea copiilor pentru ca aceștia să se poată întoarce la școală fără a mai exista un risc ridicat de a se infecta cu COVID-19, Valeriu Gheorghiță menționând că desfășurarea orelor în mediul online își poate pune amprenta într-un mod negativ asupra celor mici.

„România ia în calcul vaccinarea copiilor.

În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va acorda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de mai bine de şase luni de când suntem în această campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani. Eu cred că părinţii care s-au vaccinat cu siguranţă înţeleg importanţa vaccinării şi pentru copii şi din perspectiva participării copiilor la şcoală în condiţii de siguranţă, pentru evitarea şcolii online. Am doi copii şi impactul asupra copiilor care stau acasă este semnificativ. Lăsând la o parte deprinderile pe care ei şi le formează, mai ales în primii ani de şcoală, impactul social, emoţional asupra dezvoltării lor psihologice este foarte important. Evident că nimeni nu mai doreşte să-şi ţină copiii acasă, că ne dorim cu toţii să fim protejaţi, să circulăm acolo unde ne dorim. Este important să fim pregătiţi, printr-o campanie bine implementată, de comunicare, de informare, începând de la medicul de familie şi până la nivel de autoritate centrală. Se lucrează la o astfel de campanie, se implică atât UNICEF, cât şi OMS. În măsura în care în săptămânile următoare vor fi pregătiţi, aceste rezultate vor fi vizibile. ”, a precizat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, potrivit stirileprotv.ro .

Astfel, campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 12-15 ani ar urma să înceapă și în România după ce Agenţia Europeană a Medicamentului va acorda autorizarea. 

România ia în calcul vaccinarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani
România ia în calcul vaccinarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Anunțul momentului pentru românii vaccinați! Cine va avea nevoie de o a treia doză de vaccin?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Senatul SUA votează o lege istorică pentru persoanele de același sex. Mesajul lui Biden: 'Dragostea e dragoste'

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Producatorul vaccinului Pfizer a declarat cand ar putea sa se incheie pandemia de COVID-19! "Nimeni nu va fi in siguranta"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies