De ce ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid-19? Medicul Radu Țincu a dezvăluit principalele motive: „Această a treia doză va...”

,
Motivele pentru care ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19
Motivele pentru care ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19[Sursa foto: unsplash]

În prezent, persoanele care se vaccinează anti-Covid-19 primesc două doze de vaccin, însă acest lucru s-ar putea schimba în perioada următoare. Care este explicația oferită de medici și de ce ar fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19?


In articol:

Studiile realizate de specialiști au arătat că vaccinurile anti-Covid-19 pot oferi o protecție de 6 până la 12 luni împotriva temutului virus. În momentul de față, vaccinul este administrat în două doze, însă există informații potrivit cărora ar putea fi necesară și o a treia doză.

Care sunt motivele pentru care specialiștii în sănătate au ajuns la această concluzie?

Radu Țincu, precizări despre a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Radu Țincu, medic primar la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București, a dezvăluit motivele pentru care oamenii ar putea primi o a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Medicul a precizat că această doză ar putea funcționa ca un reactor al imunității, ducând la creșterea numărului de anticorpi din organism, dar ar putea proteja organismul și împotriva altor variante virale ale virusului care ar putea apărea în viitor.

Citeste si: Producatorul vaccinului Pfizer a declarat cand ar putea sa se incheie pandemia de COVID-19! "Nimeni nu va fi in siguranta"

„Trebuie să avem toate datele care să ne spună care va fi protocolul de vaccinare în viitor. Știm că imunitatea durează peste 6 luni, unele studii arată că durează peste 8 luni. Cei de la Pfizer au adus ipoteza conform căreia poate să dureze 12 luni, așa că avem tot acest an la dispoziție pentru a obține toate datele științifice de care avem nevoie de această a treia doză.

Este nevoie de a treia doză pentru că atunci când nivelul de anticorpi va scădea, această a treia doză va funcționa ca un reactivator al imunității și va crește numărul de anticorpi și pe de altă parte. Aceste variante virale au nevoie de o cantitate mai mare de anticorpi neutralizanți, deci această a treia doză de vaccin, de booster imunitar, aduce nivelul de anticorpi necesari pentru eliminarea acestei variante virale.

Sunt studii superioare deja, de faza a treia, care ne spun că cel mai probabil va fi nevoie de această a treia doză, ca fiind o readucere aminte a sistemului imunitar cu privire la virusul cu care trebuie să se întâlnească.”, a spus Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din Capitală, potrivit digi24.ro.

A treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea crește numărul de anticorpi din organism și ar proteja împotriva noilor variante ale virusului
A treia doză de vaccin anti-Covid-19 ar putea crește numărul de anticorpi din organism și ar proteja împotriva noilor variante ale virusului[Sursa foto: unsplash]

Medicul Radu Țincu este de părere că vor mai fi efectuate studii care să arate cu exactitate dacă o a treia doză va fi necesară și la ce interval de timp ar trebui administrată.

Citeste si: Relaxarea restricțiilor a început deja în Europa! Ce țări sunt cu un pas mai aproape de normalitate?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

Personalul auxilar din domeniul medical refuză să se vaccineze în proporție mare. Motivele, explicate de prefectul Capitalei

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Nunțile, reluate din această vară! Invitații ar putea fi testați înainte de eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies