Relaxarea restricțiilor a început deja în Europa! Ce țări sunt cu un pas mai aproape de normalitate?

,
relaxare restrictii barcelona
Mai multe tari Europene au decis sa relaxeze restictiile anti-COVID

Mai multe state din Europa au redus deja semnificativ restricțiile impuse de pandemie. Printre acestea se numără Spania, Germania ți Belgia.

Treptat, Europa începe să revină la normalitate după pandemie. Spania, Belgia și Germania au decis relaxarea restricțiilor. În ciuda ridicării parțiale a interdicțiilor, autoritățile au cerut cetăţenilor să fie în continuare prudenţi, deoarece riscul de infectare cu noul coronavirus nu a trecut, încă.  

Restricții relaxate în Europa

După șase luni de pauză, terasele din Belgia au fost redeschise, iar Spania a ieşit din starea de alertă.

În Germania, persoanele cu ambele doze pot circula fără restricții pe timp de seară. De asemenea, ei vor putea călători în anumite țări fără să intre în caratină, la revenirea acasă. Aceleași măsuri sunt valabile și pentru cei care s-au vindecat de COVID. 

Și în Barcelona starea de alertă a fost încheiată, fapt ce a determinat o petrcere debordantă pe străzi, după 6 luni de restricții dure, potrivit  romaniatv.net.

De asemenea, spaniolii vor putea călători din nou dintr-o regiune în alta. Restaurantele și barurile vor putea primi clienți și în interior, până la ora 23, însă la 30% din capacitate cu maxim 4 persoane la masă.

În regiunile Valencia, Țara Bascilor și insulele Canare vor fi, însă, menţinute restricţiile de deplasare pe timp de noapte.

Citeste si: Anunțul făcut de un expert în sănătate: „Am putea să relaxăm deja de astăzi pentru persoanele...” Ce a dezvăluit despre restricții?

Numărul de infectări cu COVID-19 în India este în continuare alarmant

Pe de altă parte, în India, situația continuă să fie îngrijorătoare.

India a înregistrat peste 400.000 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus, iar autorităţile din Delhi şi din statul nordic Uttar Pradesh au hotărât să prelungească, o săptămână, restricţiile şi carantina.

Se așteaptă ca prim-ministrul Narendra Modi să anunțe o carantină naţională, similară celei impuse  în primul val al pandemiei.

Experții Indian Medical Association (IMA) au cerut o carantină „completă, bine planificată şi anunţată” în întreaga ţară, şi nu doar restricţii de mobilitate pe timp de noapte.

„IMA este uluită să vadă letargia extremă şi acţiunile neadecvate ale Ministerului Sănătăţii în combaterea crizei agonizante provocate de al doilea val devastator al pandemiei de Covid-19”, a menționatreprezentanții asociaţiei medicilor.

Citeste si: Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

Carantina a fost impusă în mai multe state indiene în ultima lună. Există restricții de deplasare, iar sălile de cinema, restaurantele şi mall-urile au fost închise. 

Se estimează că India va ajunge la 1 milion de decese asociate Covid-19 până în luna august, conform datelor Institute for Health Metrics and Evaluation.

Citeste si: Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nunțile, reluate din această vară! Invitații ar putea fi testați înainte de eveniment

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

Nunțile, reluate din această vară! Invitații ar putea fi testați înainte de eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră despre restricții: „Pe plajă și în vârful muntelui...” Ce precizări a făcut Lucian Bode?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies