Ce curse de linie își vor lua zborul de pe Aeroportul Băneasa. Acesta se va redeschide după aproape 9 ani

,
 curse de linie Aeroportul Baneasa

Aeroportul Băneasa se deschide după 9 ani 

[Sursa foto: PixaBay]

Aeroportul Internațional București Băneasa ,,Aurel Vlaicu” sau Aeroportul Băneasa se deschide astăzi, cu ocazia a celor 110 ani de la inaugurare.


In articol:

Aeroportul Băneasa este al treilea cel mai vechi aeroport functional din lume, în anul 1912, întrecut de College Park Airport, SUA, 1909 și Aeroportul din Hamburg, Germania, 1911.

Citeste si: Cine este tânărul de 21 de ani care a fost decapitat de elicea unui elicopter. Acesta îl închiriase pentru a vizita insulele grecești

Aeroportul Băneasa a fost deschis pe 1 august 2022, după 9 ani

 curse de linie Aeroportul Baneasa

La data de 1 august, Aeroportul Băneasa se deschide

[Sursa foto: PixaBay]

Aeroportul Băneasa s-a deschis astăzi pentru a celebra cei 110 ani de la inaugurare, a anunțat Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.

Citeste si: 5 țări în care nu ai nevoie de certificat COVID-19

Cu ocazia acestei zile, un eveniment de celebrare va avea loc la ore 15:00  în Rotonda Aeroportului Internațional București Băneasa “Aurel Vlaicu”, și va reuni personalități din lumea aviației civile și militare din România, prezența Aeroclubului României, care va efectua treceri demonstrative la joasă înălțime, onorând cel mai vechi aeroport care nu și-a întrerupt activitatea aeronautică.

Ce curse de linie vor zbura de pe Aeroportul Băneasa

 curse de linie Aeroportul Baneasa

Cu ce curse de linie îi vor tenta pe pasageri

[Sursa foto: PixaBay]

În această pauză de 9 ani, cursele comerciale sau de linie au fost închise pentru modernizarea clădirilor și a echipamentelor aeroportuare. 3 companii renumite sunt în dezbatere pentru a începe să zboare și de pe Aeroportul Băneasa, ,,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa.

Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău."

Citeste si: ANPC începe controalele la companiile aeriene. În ce situație puteți obține până la 600 de euro

Aeroportul Băneasa va fi mai avantajos pentru persoanele ce nu doresc să stea două ore sau mai mult înainte de îmbarcare, așa

cum se întâmplă la Aeroportul Otopeni, timpul de așteptare estimat fiind de sub o oră.

Pentru început, vor fi procesați aproximativ 250 de pasageri pe oră, urmând ca în următorii ani să ajungă la un million, în comparație cu Aeroportul Otopeni, care într-o singură lună proceseaza peste 1 milion de pasageri.

Surse: bucharestairports.ro, romania-actualitati.ro, observatornews.ro 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Amenzi usturătoare și pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă legea privind protecția animalelor. Ce nu au voie să facă cei care dețin animale

Doi francezi au descoperit cadavrul unui alpinist care ar fi murit cu decenii în urmă pe gheţarul Stockji din Elveţia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Două microbuze și o mașină s-au lovit violent, la ieșirea din Arad. Au fost înregistrate douăsprezece victime și mai multe ambulanțe s-au deplasat de urgență la fața locului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies