Anunțul momentului despre recalcularea pensiilor! Cine va primi și cine nu va primi o mărire de pensie? Iată anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

,
Pensii

Anunțul momentului despre recalcularea pensiilor! Cine va primi și cine nu va primi o mărire de pensie? Iată anunțul făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

[Sursa foto: Facebook]

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat că vor exista creșteri de doi, trei sau de cinci lei după recalcularea pensiei. Din păcate, unii dintre pensionarii români vor primi aceeași sumă de bani, fără nicio mărire.


In articol:

După recalcularea pensiilor, care va avea loc în 2023, pensionarii mai norocoși vor putea primi între 100- 250 de lei în plus în jurul anilor 2024- 2025, a declarat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Cine primește mai multă pensie după recalcularea din 2023? „Unii pensionari vor rămâne cu pensiile la același nivel”

„Nu va fi un procent fix de creştere la toţi pensionarii, unii pensionari vor rămâne cu pensiile la acelaşi nivel, vor creşte decât anumite pensii care au ieşit într-o perioadă de timp diferită unde oamenii au avut un alt stadiu de cotizare mai mic decât alţi beneficiari ai noştri care au ieşit în perioade mai avantajoase.

Citeste si: Vârsta de pensionare se schimbă. Femeile vor putea ieși la pensie la 63 de ani. Declarația făcută de șeful Casei de Pensii

Pensii

Cât vor primi pensionarii după recalcularea din 2023

[Sursa foto: PixaBay]

Numai în acele cazuri vor avea creşteri ale cuantumului de pensii.  Vor fi creşteri şi de doi lei, şi de trei lei şi de cinci lei până la acest nivel.  Nu există aşa diferenţe foarte mari, este diferenţă de maxim 100-200 de lei sau 250 de lei.  Din calculele pe care le-am făcut noi, în procent de peste 50% din pensiile aflate în plată vor creşte”, a transmis Daniel Baciu.

Cum se vor recalcula pensiile în 2023

Până în prezent, s-a finalizat digitalizarea a 1.028.000 de dosare de pensie. Tot procesul ar urma să fie încheiat la finalul anului 2022.

Citeste si: Reguli PENSIE ANTICIPATĂ 2021. În ce condiţii poți beneficia de pensia anticipată

„Urmărim în principal două elemente – numărul total de puncte pe care l-a cumulat de-a lungul întregii activități cât și stagiul de cotizare realizat de respectivul beneficiar al pensiei.

Mă refer în principal la acordul global, cae a fost principala formă de retribuire înainte de 1989 și la celelalte sporuri cu caracter nepermanent – ore suplimentare, premii, prime anuale și toate celelalte sporuri la care s-au achitat contribuții de asigurări sociale, dar în acest moment nu sunt luate în calcul la pensie.”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Raluca Turcan a făcut anunțul

Un primar PNL a tăiat panglica unei capele mortuare: Va fi pusă la dispoziția tuturor!

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Când se majorează pensiile? Ministrul Muncii a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies