Când se majorează pensiile? Ministrul Muncii a făcut anunțul

,
Când se anunță majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Cresc pensiile romanilor?[Sursa foto: Facebook]

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit cu lămuriri în ceea ce privește majorarea pensiilor. Când vor crește, de fapt, veniturile pensionarilor?


In articol:

Ministrul Muncii a declarat că încearcă să rezolve toate inechitățile care există în sistemul de pensii în acest moment. Când se vor majora veniturile pensionarilor?

Când se anunță majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Raluca Turcan a precizat că face tot ce îi stă în putință pentru a găsi o soluție pentru creșterea pensiilor mici, astfel pentru a exista un echilibru între cei cu pensii mai mici și cei cu pensii mai mari, eliminând, astfel, inegalitățile.

Când se anunță majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Majorarea pensiilor [Sursa foto: PixaBay]

Recent, ministrul Muncii a lansat procedura de angajare a 1.000 de persoane în casele județene de pensii pe perioadă determinată, pe motiv că angajații care se ocupă de recalcularea pensiilor nu reușesc să facă față volumului mare de dosare de pensii.

Este anunțul pe care toți pensionarii îl așteptau. Se preconizează că începutul recalculării pensiilor va fi în anul 2023, însă asta nu înseamnă că pensiile nu vor putea crește în această perioadă.

Până în anul 2023, legea actuală a pensiilor va rămâne în vigoare, cu posibilitatea să fie indexate cel puțin cu rata inflației.

”Am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să își acceseze propriul dosar. Alaltăieri, am lansat procedura de angajare a încă 1000 de oameni în casele județene de pensii pe perioadă determinată, oameni care să aibă competențe digitale şi de cunoaștere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverințe care să confirme perioadele de contributivitate”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si: Surpriză de proporții pentru 75.000 de români. Se dau sute de euro de persoană. Cum puteți beneficia de acești bani

Se majorează și salariul minim în România

În urmă cu câteva zile, Raluca Turcan a anunțat că vor începe negocierile cu sindicatele și patronatele din România pentru creșterea salariului minim pe economie, salariu care este extrem de mic în țara noastră.

Când se anunță majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Ministrul Muncii a făcut anunțul [Sursa foto: Facebook]

”Trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a spus Raluca Turcan.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie? Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat de toată lumea

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Vești importante pentru pensionarii români! Ce se întâmplă cu dosarele de pensii din 27 august?

Declinul unui rocker

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Surpriză de proporții pentru 75.000 de români. Se dau sute de euro de persoană. Cum puteți beneficia de acești bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies